Drankjes & Smoothies/ Recepten

Groene power smoothie met spinazie en spirulina

groene smoothie met spinazie en spirulina | It's a Food Life

I looove smoothies! Het is makkelijk, gezond en ik voel mij er echt beter door. Deze groene smoothie met spinazie en spirulina bevatten super veel power boosters. Een prima ontbijt maar ook zeer goed te doen als tussendoortje om je groente- en fruitinname te boosten.

groene smoothie met spinazie en spirulina | It's a Food LifeSpinazie is zeer geschikt voor de versterking van het lichaam, het creëren van een mooie huid, het stimuleren van het immuunsysteem en het verstrekken van belangrijke antioxidanten. Spinazie is een grote bron van aminozuren (eiwit), calcium, beta-caroteen (vitamine A), vitamine E, vitamine K, ijzer, mangaan, magnesium, zink, foliumzuur en selenium. De groente bevat ook veel vezels en dat helpt de dikke darm te reinigen!

Komkommer hydrateert je lichaam en voert gemakkelijk gifstoffen af die in je lichaam zijn opgeslagen. Ook bevat komkommer behoorlijk wat vitamine B11 en vitamine C. En komkommer zorgt voor een mooie huid dankzij de mineralen kalium en magnesium.

Avocado is echt een superfood en is één van de weinige vruchten vol goede vetten wat ontzettend goed is voor je hart. Avocado biedt bijna 20 essentiële voedingsstoffen, zoals vezels, kalium, vitamine E, B-vitaminen en foliumzuur.

Banaan bevat vitamine B6 en magnesium wat helpt voor een goede nachtrust. Daarnaast bevat banaan heel veel vezels, vitamine C, kalium en vitamine A. Allemaal prachtige ingrediënten voor een goede spijsvertering en het voorkomen van constipatie.

Mango is heerlijk zoet en bevat heel veel vitamine C, 100 gram mango bevat gewoon genoeg vitamine C om aan je ADH te voldoen! Mango is verder nog rijk aan ijzer, calcium en magnesium en bevat veel vezels. Het is een ware vitaminebom want naast vitamine C bevat het vooral vitamine A, B6 en foliumzuur. In mango vind je tevens antioxidanten zoals bètacaroteen en zeaxanthine. Oh en je kan best gelukkig van mango worden want het bevat het ‘gelukshormoon’ tryptofaan.

Spirulina valt onder de blauw-groene algen. Spirulina is rijk aan vitamine A, C, E, K en de B vitamines B1, B2 en B6. En bevat ook veel van de mineralen zoals ijzer, magnesium en calcium. Maar wat vooral super fijn is aan spirulina is het eiwit gehalte. Het is rijk aan hoogwaardige en makkelijk opneembare en verteerbare eiwitten. De eiwitconcentratie is ongeveer 70% en daarmee de hoogste van alle voedingsmiddelen!

Hennepzaad bestaat voor 2/3 deel uit een zeer hoge kwaliteit eiwit. Eiwitten hebben we nodig voor onze spieropbouw, ons uithoudingsvermogen en het helpt onze bloedsuikerspiegel in balans te houden.

groene smoothie met spinazie en spirulina | It's a Food Life

Recept voor een groene power smoothie

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:
2 handjes spinazie
1/2 komkommer
1/4 avocado
1 banaan
1/2 mango
1 tl spirulina
1 tl hennepzaad
half glas water (of meer als je een dunnere smoothie wilt)

Zo maak je het:
Mix eerst de mango, banaan en het water tot een gladde smoothie. Voeg nu de groenten en spirulina toe en mix smooth. Voeg eventueel meer water toe als je je groene smoothie te dik vindt. Gooi er nog wat hennepzaadjes bovenop en smullen maar!

Lees vooral mijn blog over groente smoothies voor meer info en tips over hoe je de perfecte gezonde groene smoothie maakt!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply