Dit recept voor pastasalade zit bomvol groente en is een feestje om op tafel te zetten. Fijne smaken, mooi kleurrijk en ook nog eens mega lekker.
Ik ben gek op de Italiaanse keuken (wie niet?!). Er staan al best wat Italiaanse invloeden op It’s a food life: Italiaanse bulgur salade, Italiaans kip-gehaktbrood en natuurlijk de Italiaans gevulde pannenkoekentaart. En daar hoort dit pareltje van een pastasalade zeker bij!

In dit recept voor pastasalade zit echt heel veel groente. Aubergine, kastanje champignons, tomaat, puntpaprika. Dit gaat zo lekker samen! Uiteraard zorgen de mozzarella, pesto en zongedroogde tomaatjes voor een echt Italiaans tintje.
Je kan dit gerecht in 20 minuten op tafel hebben. Ideaal als je niet veel tijd hebt maar wél gezond wil eten. Trouwens, als je inspiratie nodig hebt voor een lekkere gezonde lunch. This is your dish baby!

Deze pastasalade is prima te eten als hoofdmaaltijd maar is ook een goede aanvulling op de maaltijd of voor bij de BBQ, wat goed uitkomt want de zomer komt eraan!
Tip: maak je de salade van tevoren? Voeg de ijsbergsla dan pas toe als je de pastasalade serveert.

Dit recept voor pastasalade zit bomvol groente en is een feestje om op tafel te zetten. Fijne smaken, mooi kleurrijk en ook nog eens mega lekker.
- 200 gram volkoren penne pasta
- 1 aubergine
- 250 gram kastanje champignons
- 2 zoete puntpaprika’s
- 15 cherry tomaatjes
- 3 lente uitjes
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 1 bakje mini mozzarella
- 100 gram ijsbergsla
- 2 eetlepels pesto
- handje verse peterselie
- handje verse bascilicum
- peper en zout
-
Kook de pasta zoals op de gebruiksaanwijzing staat.
-
Verwarm wat olie in een hapjespan. Snijd de aubergine en champignons in grove stukken en bak ze 5 tot 7 minuten gaar in de olie.
-
Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden, de lente uitjes in kleine ringen, de zoete puntpaprika’s in reepjes en de zongedroogde tomaatjes in vieren. Snijd de verse kruiden grof.
-
Als de pasta gaar is giet je het af. Doe alle ingrediënten in een grote saladekom en mix goed door elkaar. Zorg dat de hele salade bedekt is met pesto en dat de verse kruiden goed verdeeld zijn. Breng op smaak met wat zout en peper.
Tip: maak je de salade van tevoren? Voeg de ijsbergsla dan pas toe als je de pastasalade serveert.
Volg je It’s a Food Life al? Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest

No Comments