Een tijdje geleden was ik echt verslaafd aan dit havermout ontbijtje. Het is makkelijk te maken, gezond én smaakt naar appeltaart. What’s not to like? Reden genoeg om dit recept voor een havermout appeltaartje te proberen toch?

Een lekker bijzonder ontbijtje. Makkelijk te maken, gezond én het smaakt naar appeltaart.
- 40 gram havermout
- 150 milliliter (amandel)melk
- 1 theelepel chiazaadjes
- 1 theelepel lijnzaad
- 1 zoete appel
- 10 gram rozijnen
- kaneelpoeder
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Schil en rasp de appel. Voeg de appel en rozijnen toe aan de melk en roer er naar smaak het kaneelpoeder toe.
-
Meng goed en schep in een ovenvast schaaltje. Bak 25 minuten in de oven. Als je de laatste 2 minuten de grill aanzet krijg je een lekker knapperig korstje. Enjoy!
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Ook erg lekker als ontbijt:
Geroosterde havermout met yoghurt en warme vruchtensaus
Citroen-maanzaad pannenkoeken
Gevulde zoete aardappel uit de oven met ei en dille
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlife of gebruik #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!
14 Comments
Johanne
19 april 2017 at 20:59Yum! Dit maakte ik een tijdje geleden ook, maar dan zonder chia- en lijnzaad. Maakt dat echt een groot verschil, qua smaak? Zo ja, dan ga ik het binnenkort eens opnieuw proberen 😉
Laura
20 april 2017 at 08:54Hi Johanna! Ne hoor het maakt geen heel groot verschil 🙂 IK vind het met chia-zaad net iets meer pudding-achtig. Maar het kan zéker zonder 🙂
Sabriye
19 april 2017 at 21:13Dat ziet er erg goed uit zeg! Ik probeer ook bewust en gezond te eten. Ik ga zeker je recept uitproberen.
Jill
19 april 2017 at 22:31Wat grappig.. ik maak met bijna dezelfde ingrediënten m’n havermout pap!
De smaak is super lekker, dus ga dit ook proberen!
Grace
19 april 2017 at 23:19Oh deze ga ik zeker ook zelf uitproberen. Ziet er makkelijk en lekker uit.
Anne
20 april 2017 at 10:48Heerlijk zo’n havermouttaartje, ik ga van het weekend weer lekker aan de slag voor een uitgebreid ontbijt (ben ik wel aan toe na een week kwark met granola) 🙂
Kim
20 april 2017 at 14:33Oh dit is zoooo lekker! Ik snap nu even niet meer waarom ik dit nooit meer maak 😉
Miryam
22 april 2017 at 08:47Ziet er heerlijk uit, ik maak wel haast met dezelfde ingrediënten havermout pap. Maar voor de afwisseling lijkt dit me ook heerlijk.
Yvonne
24 april 2017 at 22:35Eerst dacht ik: dat duurt dan best lang voor je kan ontbijten… maar als je het eerst in de oven zet en dan pas gaat aankleden is het heel prima te doen natuurlijk, want dan hoef je na aankleden en alles klaarzetten alleen nog maar je ontbijtje uit de oven te halen en op te eten. En het lijkt me heerlijk! Ga ik morgen proberen, heb alles wel in huis. (op m’n vrije dag, haha)
Laura
26 april 2017 at 08:41Ja klopt hoor Yvonne! Het is in 5 minuten in elkaar gedraaid en als het in de oven staat ga ik mij ondertussen klaarmaken. En ik maak het ook vaak als lunch op een vrije dag 😉 Ik ben benieuwd hoe het heeft gesmaakt!
Beau
26 april 2017 at 08:41Dit is echt super lekker1
Anja
30 april 2017 at 17:33Awwww….yummy yummy 🙂 😀 :)….it looks so delicious! <3…thank you for posting this!!!!! Have a nice weekend and best wishes! Anja
Debbythechocoholic
1 mei 2017 at 02:01Ik denk dat ik dit als ontbijt ga eten straks ? je ziet hem wel verschijnen op Instagram ?
Laura
1 mei 2017 at 07:46Ah yum yum! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt Debby!