Ontbijt & Lunch/ Recepten

Havermout appeltaartje uit de oven

Recept voor Havermout appeltaartje uit de oven | It's a Food Life

Een tijdje geleden was ik echt verslaafd aan dit havermout ontbijtje. Het is makkelijk te maken, gezond én smaakt naar appeltaart. What’s not to like? Reden genoeg om dit recept voor een havermout appeltaartje te proberen toch?

Recept voor Havermout appeltaartje uit de oven | It's a Food Life

 

4 van 2 stemmen
Recept voor Havermout appeltaartje uit de oven | It's a Food Life
Havermout appeltaartje uit de oven
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
30 min
 

Een lekker bijzonder ontbijtje. Makkelijk te maken, gezond én het smaakt naar appeltaart. 

Gerecht: Dessert, ontbijt
Porties: 1
Auteur: Laura | It's a Food Life
Ingrediënten
  • 40 gram havermout
  • 150 milliliter (amandel)melk
  • 1 theelepel chiazaadjes
  • 1 theelepel lijnzaad
  • 1 zoete appel
  • 10 gram rozijnen
  • kaneelpoeder
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de havermout met de (amandel)melk en de zaadjes

  3. Schil en rasp de appel. Voeg de appel en rozijnen toe aan de melk en roer er naar smaak het kaneelpoeder toe. 

  4. Meng goed en schep in een ovenvast schaaltje. Bak 25 minuten in de oven. Als je de laatste 2 minuten de grill aanzet krijg je een lekker knapperig korstje. Enjoy!


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Ook erg lekker als ontbijt:
Geroosterde havermout met yoghurt en warme vruchtensaus
Citroen-maanzaad pannenkoeken
Gevulde zoete aardappel uit de oven met ei en dille

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlife of gebruik #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Johanne
    19 april 2017 at 20:59

    Yum! Dit maakte ik een tijdje geleden ook, maar dan zonder chia- en lijnzaad. Maakt dat echt een groot verschil, qua smaak? Zo ja, dan ga ik het binnenkort eens opnieuw proberen 😉

    • Avatar foto
      Reply
      Laura
      20 april 2017 at 08:54

      Hi Johanna! Ne hoor het maakt geen heel groot verschil 🙂 IK vind het met chia-zaad net iets meer pudding-achtig. Maar het kan zéker zonder 🙂

  • Reply
    Sabriye
    19 april 2017 at 21:13

    Dat ziet er erg goed uit zeg! Ik probeer ook bewust en gezond te eten. Ik ga zeker je recept uitproberen.

  • Reply
    Jill
    19 april 2017 at 22:31

    Wat grappig.. ik maak met bijna dezelfde ingrediënten m’n havermout pap!

    De smaak is super lekker, dus ga dit ook proberen!

  • Reply
    Grace
    19 april 2017 at 23:19

    Oh deze ga ik zeker ook zelf uitproberen. Ziet er makkelijk en lekker uit.

  • Reply
    Anne
    20 april 2017 at 10:48

    4 sterren
    Heerlijk zo’n havermouttaartje, ik ga van het weekend weer lekker aan de slag voor een uitgebreid ontbijt (ben ik wel aan toe na een week kwark met granola) 🙂

  • Reply
    Kim
    20 april 2017 at 14:33

    Oh dit is zoooo lekker! Ik snap nu even niet meer waarom ik dit nooit meer maak 😉

  • Reply
    Miryam
    22 april 2017 at 08:47

    Ziet er heerlijk uit, ik maak wel haast met dezelfde ingrediënten havermout pap. Maar voor de afwisseling lijkt dit me ook heerlijk.

  • Reply
    Yvonne
    24 april 2017 at 22:35

    Eerst dacht ik: dat duurt dan best lang voor je kan ontbijten… maar als je het eerst in de oven zet en dan pas gaat aankleden is het heel prima te doen natuurlijk, want dan hoef je na aankleden en alles klaarzetten alleen nog maar je ontbijtje uit de oven te halen en op te eten. En het lijkt me heerlijk! Ga ik morgen proberen, heb alles wel in huis. (op m’n vrije dag, haha)

    • Avatar foto
      Reply
      Laura
      26 april 2017 at 08:41

      Ja klopt hoor Yvonne! Het is in 5 minuten in elkaar gedraaid en als het in de oven staat ga ik mij ondertussen klaarmaken. En ik maak het ook vaak als lunch op een vrije dag 😉 Ik ben benieuwd hoe het heeft gesmaakt!

  • Reply
    Beau
    26 april 2017 at 08:41

    Dit is echt super lekker1

  • Reply
    Anja
    30 april 2017 at 17:33

    Awwww….yummy yummy 🙂 😀 :)….it looks so delicious! <3…thank you for posting this!!!!! Have a nice weekend and best wishes! Anja

  • Reply
    Debbythechocoholic
    1 mei 2017 at 02:01

    4 sterren
    Ik denk dat ik dit als ontbijt ga eten straks ? je ziet hem wel verschijnen op Instagram ?

    • Avatar foto
      Reply
      Laura
      1 mei 2017 at 07:46

      Ah yum yum! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt Debby!

    Leave a Reply

    Recipe Rating