Bijgerechten/ Recepten

Kerst: Stoofperen met chocola en cranberries

Say what?! Stoofpeertjes met chocola…? Natuurlijk! Briljant idee. Stoofpeertjes zijn natuurlijk al heel lekker van zichzelf. Maar de chocola en cranberries maken het extra feestelijk! Perfect om te serveren tijdens het kerstdiner.

Je kan It’s a Food Life ook volgen op Pinterest. Hiero.

stoofperen met chocola en cranberries | Kerst | It's a Food Life

Stoofpeertjes dus. Ik kwam enkele recepten tegen van stoofpeertjes met chocola en dacht dat ik wel feestelijk. En makkelijk, ook belangrijk. Kerst hoeft namelijk niet allemaal heel moeilijk. Het is al druk genoeg toch? Een makkelijk, feestelijk, lekker recept met chocola.. Wat wil je nog meer? Een paar cranberries crushen en het is helemaal feest. Cranberries horen ook wel bij kerst.

stoofperen met chocola en cranberries | Kerst | It's a Food Lifestoofperen met chocola en cranberries | Kerst | It's a Food Life

Je kan stoofpeertjes zoeten met suiker en je kan ook dadels gebruiken of diksap. Ik had nog appelperenstroop staan, dat heb ik gebruikt in dit recept en het pakt erg goed uit!

stoofperen zonder suiker met chocola en cranberries | Kerst | It's a Food Life

Recept voor stoofperen met chocola en cranberries

Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur stoven

Ingrediënten:
1 kg stoofperen (Gieser Wildeman)
150 ml rode wijn
3 el appelperenstroop
2 stokjes kaneel
8 kruidnagels
water

100 gram pure chocola (minimaal 72%)
handje gedroogde cranberries

Zo maak je het:
Schil de stoofpeertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de wijn en appelperenstroop in een grote pan en zet de peertjes hierin. Schenk er nu water bij tot de peertjes net onder water staan. Voeg de kaneelstokjes en kruidnagels toe en breng aan de kook. Laat de peertjes ongeveer 2 uur op laag vuur stoven tot ze zacht zijn.

Als de peertjes klaar zijn, smelt je de chocolade au bain marie. Dat doe je door een pan met water te laten koken. Daar zet je een glazen kom op en in die kom leg je dan de chocola. Als het water kookt dan zal de chocola langzaam smelten. Hak ondertussen de cranberries fijn. Haal de peertjes door de chocolade en vervolgens door de cranberries. Je kan het er natuurlijk ook overheen gieten.

Fijne Kerstdagen!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

Ook lekker voor de kerst: scones met zelfgemaakte clotted cream en jam
en vega tajine van groentes, met kerstige pitabroodjes en fruitige couscous

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply