Ontbijt & Lunch/ Pasen/ Recepten

Citroen-maanzaad pannenkoeken

citroen maanzaad pannenkoeken - It's a Food Life

Er staat weer een lang weekend voor de deur! Heerlijk toch, om zo’n extra dag weekend te hebben. Wij houden van stevige weekend-ontbijtjes en meestal duikt Chris de keuken in voor een meesterlijke eitje. Maar laatst verraste ik hem met een ‘American-pancake’ ontbijt en dat viel goed in de smaak! Dat kan ook niet anders want deze citroen-maanzaad pannenkoeken waren ook wel erg goed gelukt. Een prima ontbijt om maandag met Pinksteren eens uit te proberen!

citroen maanzaad pannenkoeken - It's a Food Life

Ik zag het recept voor citroen-maanzaad pannenkoekjes voorbij komen op pinterest en ik was meteen verkocht. Citroen in pannenkoeken, dat moest ik proberen! Toevallig had ik net die week bij de Toko maanzaad gekocht omdat ik dat eens wilde gebruiken in een salade-dressing. Maar toen deze pannenkoeken op mijn pad kwamen zag ik dat als een teken waar ik gehoor aan moest geven. Zou jij ook doen toch?

citroen maanzaad pannenkoeken - It's a Food Lifecitroen maanzaad pannenkoeken - It's a Food Life

De pannenkoekjes zijn echt heel fluffy. Ik weet ook geen beter woord om het te omschrijven.. Ze zijn dik, luchtig maar tegelijk ook erg vullend. Aan twee pannenkoeken per persoon heb je echt wel genoeg, zeker als ontbijt. Het maanzaad zorgt voor een knapperige bite en het zure van de citroen geeft de pannenkoek een extra kick. Ik ben een beetje los gegaan met de maple-syrup/ahornsiroop maar je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Het zoete van de siroop zorgt trouwens voor een perfecte balans zo samen met het zure van de citroen.

citroen maanzaad pannenkoeken - It's a Food Life

Recept voor citroen-maanzaad pannenkoeken

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 pannenkoeken:
‘droge ingrediënten’
50 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram boekweitmeel (of volkorenmeel)
50 gram kokosbloesemsuiker
1 tl baking soda
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
snufje zout

‘natte ingrediënten’
200 gram griekse yoghurt
30 gram maanzaad
sap van 2 citroenen
geraspte schil van 2 citroenen
3 el roomboter, gesmolten
1 ei
1,5 tl vanille extract

Zo maak je het:
Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een grote kom. Pak nog een kom en mix hierin alle natte ingrediënten goed. Kieper de natte ingrediënten bij de droge mix en roer goed door elkaar. Let op.. Mix goed maar niet te lang, dan blijven de pannenkoeken lekker luchtig.

Het deeg blijft vrij dik. Schep met een grote lepel 1/4 van het deeg in een koekenpan en duw het in een ronde vorm. Het zal niet heel veel ‘uitlopen’ dus je moet het zelf een beetje plat duwen. Bak beide kanten in een minuut of 4 goudbruin.

Serveer met maple-syrup en je hebt een koningsontbijt!

Credits voor dit recept gaan naar The view from great Island, ik heb het wel een beetje aangepast.

Volg je It’s a Food Life al?

Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

Nóg meer ontbijt-inspiratie nodig? Probeer ook eens:
Mango kwarktaart ontbijt
Quinoa ontbijt met gekarameliseerde peer en banaan
Zelfgemaakte peperkoek cruesli

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply