Drankjes & Smoothies/ Gezondheid/ Recepten

Water met een smaakje maken

zelf limonade maken | It's a Food Life

Jeeeetje wat is het warm vandaag! Heerlijk. Ik krijg er dorst van. Gelukkig zit er altijd genoeg water in de kraan want frisdrank drink ik zelden en het is te warm voor thee. Het is alleen wel zo dat water soms zo snel verveeld. Helemaal als je een paar liters per dag achterover klokt. Daarom upgrade ik het water uit de kraan, maakt het ook wat spannender. Water met een smaakje of limonade is zo makkelijk zelf te maken. Dus weg met die vieze zoete limonade of frisdrank uit de supermarkt.

Zo maak je water met een smaakje

Dit heb je nodig:
1 glazen kan of pot
(koolzuurhoudend) water
Groente, fruit en/of kruiden

Zo maak je het:
Schil en/of snij je groenten en fruit in stukjes en was je kruiden. Doe dit in je glazen kan en vul met water. Zet een half uur (maar het liefst een paar uur) in de koelkast zodat de smaak er lekker in kan trekken, of maak het voordat je gaat slapen klaar. Als je bessen en zacht fruit iets kneust voordat je het in de kan gooit komt de smaak nog meer vrij.

water met een smaakje | It's a Food Life

Mijn keuze is vaak snel gemaakt omdat ik nu eenmaal altijd komkommer, citroenen/limoenen en verse munt (uit eigen tuin) in huis heb. Maar de variaties zijn eindeloos! Hier wat ideeën:

Munt + watermeloen.

Basilicum + aardbei + appel

Sinaasappel + rozemarijn

Ananas + citroen

Gember + komkommer

Bramen + kersen + limoen


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply