Gezonde tussendoortjes/ Recepten

Gezonde zelfgemaakte mueslirepen

zelfgemaakte muesli repen | It's a Food Life

Zelf mueslirepen maken is niet moeilijk. Er zijn mega veel varianten te verzinnen en laatst maakte ik deze gezonde mueslirepen met pindakaas. Je hoeft deze mueslirepen niet te bakken in de oven, ze blijven aan elkaar plakken door de pindakaas en honing. Wat ik persoonlijk wel het lekkerst vind is de noten even roosteren in de oven. Dat zorgt voor net iets meer smaak.

zelfgemaakte mueslirepen | It's a Food Lifezelfgemaakte mueslirepen | It's a Food Life

Recept voor gezonde zelfgemaakte mueslirepen

Bereidingstijd: 25 minuten (of 10 wanneer ongeroosterd) + 1 uur in de koelkast

Ingrediënten:
8 medjool dadels
50 gram asem/tamarinde* (of wat extra dadels)
3 el honing
3 el pindakaas (of andere notenpasta)
100 gram gehakte noten naar keuze (ik gebruikte een mix van hazelnoten, walnoten, amandelen)
130 gram havervlokken
2 el cacao nibs

Zo maak je het:
Eventueel: verwarm de oven op 200 graden. verspreid de noten en havervlokken op bakpapier en zet ongeveer 15 minuten in de oven. Of als je niet veel tijd hebt een paar minuten onder de grill. Pas wel op want het verbrandt vrij snel!

Hak de dadels en tamarinde een beetje fijn. Doe de tamarinde en dadels in een keukenmachine en pulseer een minuutje zo glad mogelijk.  Gooi dit mengsel samen met de noten, havervlokken en cacao nibs in een schaal en zet even opzij.

Doe de honing en pindakaas in een pannetje en verwarmd op laag vuur terwijl je blijft roeren. Als de pindakaas en honing goed gemengt is giet je het over het andere mengsel. Vermeng dit nu goed door elkaar. Met je handen is het makkelijkst maar pas op dat je je niet verbrand want die honing shizzle is heet!

Bekleed een vierkante bakvorm van 20×20 cm met bakpapier. Kieper het mengsel in de bakvorm en druk goed aan met je handen. Het is echt belangrijk dat je het mengsel goed aandrukt want daarmee voorkom je dat de repen straks uit elkaar vallen.

Zet het geheel een uur in de koelkast om te harden. Of, als je haast hebt, een half uur in de vriezer. Deze repen zijn trouwens perfect in de vriezen.

*tamarinde kan je kopen in de toko. Het is zuur van smaak en geeft deze mueslirepen een extra kick.

zelfgemaakte mueslirepen | It's a Food Life

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter

Ook lekker:
Havermout bosvruchten repen
Raw energy cacao repen
Proteïne repen met natuurlijke eiwitten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply