Ontbijt & Lunch/ Recepten

Quinoa ontbijt met gekarameliseerde peer en banaan

Quinoa ontbijt met warme banaan en peer | It's a Food Life

Ik heb gister quinoa koekjes gebakken. Vaak kook ik dan wat extra quinoa zodat ik een voorraadje in de koelkast heb staan – om door een soepje of salade te gooien, of over een gebakken eitje, door de yoghurt of gewoon voor bij het avondeten. Ik kook/bak voor het avondeten trouwens vaak een meer dan nodig, ideaal om de volgende dag snel een lekkere gezonde lunch klaar te hebben. Anyways, door een rekenfoutje heb ik nu een overvloed aan quinoa in de koelkast staan. Geeft niets, dat komt wel op. Vanochtend heb ik ontbeten met een bak quinoa, klinkt gek maar het is echt een aanrader! Dit quinoa ontbijt met warme peer en banaan is een prima variatie op een havermout-ontbijt. Want variation is key in de gezonde keuken.

Quinoa ontbijt met warme banaan en peer | It's a Food Life

Weet je wat ik nog meer heb gedaan gister ochtend? Een hostel geboekt in Hanoi! Jaja, het komt nu echt héél dichtbij. Over minder dan 2 weken komen wij (moi en Chris) aan in Vietnam. Op mijn verjaardag nog wel! Wat een feest, negen weken gaan wij rondreizen door Zuid-Oost Azië. Vietnam, Cambodja, Laos en als laatste Thailand. Zo hop, met onze backpack op avontuur. Ik heb van de week trouwens een heerlijk Thais kokossoepje gemaakt, om alvast in de stemming te komen. Ook binnenkort online ;). Ik ben een beetje vooruit aan het werken en hoop zo voor elke week die wij weg zijn minstens één recept af te hebben.

Quinoa ontbijt met warme banaan en peer | It's a Food Life

Quinoa kook je als volgt: spoel de quinoa goed af onder koud stromend water – een fijn vergiet is hierbij wel makkelijk. Doe 250 gram quinoa in een pan met 750 milliliter water, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat zonder deksel 15-20 minuten sudderen tot het water verdampt is, de quinoa gaar is en je kleine krulletjes uit de korreltjes ziet komen. Daar word ik altijd een beetje enthousiast van, van die krulletjes. Levend voedsel mensen, levend voedsel! Je hebt geen 250 gram quinoa nodig voor dit recept maar zoals ik eerder al zei, ik maak altijd meer. Je kan gekookte quinoa een week in de koelkast bewaren. Je kan het ook invriezen trouwens, dan blijft het zo’n 3 maanden goed.

Recept voor quinoa ontbijt met gekarameliseerde peer en banaan

Bereidingstijd: 20 minuten – of 5 minuten als de quinoa al klaar is

Ingrediënten:
70 gram gekookte quinoa
2 el maple sirup of honing
1 peer
1 banaan
kaneel
1 el cottage cheese

Zo maak je het:
Doe de quinoa in een kom en meng er lekker veel kaneel door en één eetlepel maple syrup of honing.

Verwarm één eetlepel maple syrup/honing in een koekenpannetje. Snijd de banaan en peer in stukjes en kieper in het pannetje. Strooi er lekker veel kaneel over en verwarm het geheel al roerend een paar minuten. Meng de helft van de banaan en peer door de quinoa en kwak de rest erbovenop. Nog een lekkere lepel cottage cheese, wat kaneel en voilà een heerlijk quinoa ontbijt.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Ook erg lekker:
Ontbijt smoothie met havermout en banaan
Soft serve met homemade granola
Citroen-maanzaad pannenkoekjes 

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply