Ga terug
Appel peer speculaas crumble
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
40 min
 

Een warme zoete vulling van sappige appels en peren met een krokant laagje van zelfgemaakte speculaaskoek. 

Gerecht: Dessert, ontbijt
Porties: 8 porties
Caloriën: 249 kcal
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
Appel peren vulling
  • 4 appels
  • 4 peren
  • 2 el maple syrup
  • 1 tl koekkruiden
Speculaas crumble
  • 150 gram havermeel je kan ook havermout fijnmalen in een blender of keukenmachine
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 70 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram (gras)roomboter
  • 1 el havermout
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven op 180ºC

  2. Meng alle droge ingrediënten (behalve de havermout) van de speculaas crumble door elkaar. Voeg de roomboter toe en kneed tot een samenhangend deeg. 

  3. Schil de appels en peren en verwijder de klokhuizen. Snijd in grove stukken en doe in een grote kom. Voeg de siroop en koekkruiden toe en zorg dat alle appel en peren stukjes bedekt zijn.

  4. Verdeel de vulling over een ovenschaal. Verdeel nu het speculaasdeeg over de vulling en ook de 2 eetlepels havermout.

  5. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.