Bijgerechten/ Gezonde tussendoortjes/ Recepten

Stoofpeertjes met havermout crumble en chocola

Stoofpeertjes met havermout crumble en chocola | It's a Food Life

Stoofpeertjes horen bij deze tijd van het jaar. Ik had al eens eerder appel kruimel gemaakt en probeerde de combi van havermout crumble met stoofpeertjes. Een paar drupjes chocola erover en je hebt een heerlijk toetje of ontbijt.. Of wanneer je gewoon zin hebt in een lekker zoet en knapperig spektakel!

Stoofpeertjes met havermout crumble en chocola | It's a Food Life

Probeer ook dit recept voor stoofpeertjes met chocolade

Dit recept is voor een kilo stoofpeertjes. Want om nou die moeite te doen voor 4 peertjes is een beetje onzinnig. Je kan de peertjes makkelijk een dag of 5 bewaren in de koelkast. De havermout crumble is wel voor twee personen berekend. Dus maak je dit voor meer personen, pas het dan daarop aan. Ik heb de peertjes gewoon heel gelaten en daar de havermout crumble omheen verdeelt. Je kan de peertjes natuurlijk ook in stukjes snijden en de crumble eroverheen verdelen.

Stoofpeertjes met havermout crumble en chocola | It's a Food Life

Recept voor stoofpeertjes met havermout crumble en chocola

Bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur stoven

Ingrediënten voor 2 personen:
voor de stoofpeertjes
1 kg stoofperen (Gieser Wildeman)
150 ml rode wijn
3 el appelperenstroop
2 stokjes kaneel
8 kruidnagels
water

voor de crumble
100 gram havermout
1 el kokosolie, gesmolten
2 el maple syrup
snuf kaneel

50 gram pure chocola (minimaal 72%)

Zo maak je het:
Schil de stoofpeertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de wijn en appelperenstroop in een grote pan en zet de peertjes hierin. Schenk er nu water bij tot de peertjes net onder water staan. Voeg de kaneelstokjes en kruidnagels toe en breng aan de kook. Laat de peertjes ongeveer 2 uur op laag vuur stoven tot ze zacht zijn.

Verwarm de oven voor op 200°C
Mix de ingrediënten voor de havermout crumble door elkaar. Zet de stoofpeertjes in een schaaltje en verdeel je crumble eromheen. Zet de schaaltjes 15-20 minuten in de oven.

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Dus in een glazen schaal boven een pan met kokend water. Als de stoofpeertjes met havermout crumble klaar zijn kan je de chocola eroverheen druppelen.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

Ook lekker met chocola:
Gezonde bounty’s – kokosballetjes met chocola
Brownie met peer, walnoten en pecannoten
Energie cacao reep

Wij zijn op reis. Met onze backpack op de rug zijn wij op avontuur in Zuid-Oost Azië. Ik heb elke maandag een lekker recept klaar staan.
En ik hoop zo tussendoor, af en toe, een mooi reisverslagje online te zetten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply