Hoofdgerechten/ Hotspots & Reizen/ Recepten

3x Quesadilla met kip, lekker als lunch!

quesadilla met kip in 3 verschillende smaken | It's a Food Life

Daar zat ik dan op het terras van het mini restaurantje dat bij het hostel hoorde. Naast mij een verkoelend zwembad en in de verte het blauw van de stille oceaan. Ik wachtte op een gerecht waar ik nog nooit van had gehoord en keek verwonderd om mij heen. Een brulaap liet van zich horen in de bomen rond het hostel en vogels met klanken en kleuren die ik nog nooit eerder had gezien vlogen van tak tot tak. Manuel Antonio, Costa Rica. Nog steeds vult mijn hart zich met warmte als ik terug denk aan die tijd. Daar at ik voor het eerst quesadillas, en met deze makkelijke recepten heb jij ze ook zo op je bord liggen.

Het is alweer jaren geleden dat ik aan mijn grote avontuur begon. Ik ging voor het eerst voor een lange tijd naar het buitenland. Een stage bij een documentaire bedrijfje (die trouwens net een Oscar heeft gewonnen voor deze film) bracht mij naar Montreal, Canada. Daar verbleef ik voor 4,5 maand om vervolgens mijn biezen te pakken en de zon op te zoeken. Costa Rica was mijn bestemming, waar ik 6 weken zou rondreizen.

Het is bizar hoeveel impact reizen heeft op je leven. Ik was nog nooit zo lang en ver weggeweest. Het leek me ook eerlijk gezegd niet zo belangrijk, Nederland was mijn thuis. Maar die kans om weg te gaan greep ik met beide handen aan. En je zal mij nu nooit meer horen zeggen dat reizen niet belangrijk is. Het opende mijn ogen en het deed me beseffen dat wij een prachtige wereld hebben met vele bijzondere plekken.

costa rica it's a food lifemanuel antonio It's a Food lifemanuel antonio | It's a Food life

He bah wat zie ik er gelukkig uit op dat paard, het wordt tijd om weer op pad te gaan. Maar daar wordt aan gewerkt. Ik heb nog mega veel meer foto’s hoor maar laten we het voor nu maar even hier bij houden. Hierboven zie het restaurantje met zwembad van het hostel waar ik het eerder over had. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met een gerecht wat ik nu nog steeds regelmatig maak en wat elke keer weer een hit is: quesadillas met kip. Helaas heb ik geen foto’s van het gerecht, toen was het nog niet zo hip om foto’s van je eten te maken. Ik was meer into dieren.

Oke, nu het recept. Het is een super simpel en als je er niet teveel kaas op kwakt nog gezond ook! Ik heb drie versies gemaakt en je moet ze gewoon allemaal eens proberen, geloof me. Elke recept hieronder is voor één quesadilla, dat zijn 4 “pizza” punten. Als je er nog een lekkere salade bij maakt dan heb je aan één kip quesadilla per persoon genoeg.

quesadilla met kip in 3 verschillende smaken | It's a Food Life
Tip: leg alle ingrediënten alvast klaar zoals je ze gaat gebruiken (gesneden, gehakt) en je kan binnen 10 minuten klaar zijn.

3 recepten voor quesadillas met kip en gegrilde ananas | It's a Food Life

Recept voor quesadillas met kip en gegrilde ananas

Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
2 volkoren/meergranen tortilla’s
1 biologische kipfilet, in blokjes
4 ananas schijven
1/2 bol mozzarella, in blokjes
geraspte kaas
paprika poeder
chilli vlokken
olie, om in te bakken

Zo maak je het:
Marineer de kip met wat olie, paprika poeder en wat chilli vlokken. Bak de kip gaar in een koekenpan. Verwarm een grillpan en grill de ananas schijfjes aan beide kanten. Verwarm ook de tortilla’s in een koekenpan zonder boter aan beide kanten tot ze iets bruin kleuren.

Leg één tortilla op een bord en verdeel een handje geraspte kaas en de helft van de mozzarella over de tortilla. Verdeel ook de kip en  twee schijfjes ananas over de tortilla en breng op smaak met wat peper, extra paprika poeder en (als je een pittige kippetje bent) nog wat chilli vlokken.

Stop de 2 andere ananas schijfjes in je mond en verbaas je over hoe heerlijk gegrilde ananas smaakt.

Maak de tortilla af door de overgebleven mozzarella en nog wat geraspte kaas te verdelen en leg de 2e tortilla erbovenop. Bak de quesadilla aan beide kanten bruin tot de kaas is gesmolten. Snij in vier stukken en serveer met een knoflook sausje*

3 recepten voor quesadillas met kip Italian Style | It's a Food Life

Recept voor quesadillas met kip Italian style

Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
2 volkoren/meergranen tortilla’s
1 biologische kipfilet, in blokjes
1/2 paprika, in blokjes
3 gedroogde tomaatjes, klein gesneden
1/2 rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
1/2 bol mozzarella, in blokjes
Parmezaanse kaas, geraspt
koriander
olie, om in te bakken

Zo maak je het:
Marineer de kip met wat olie, koriander en peper. Bak de kip gaar in een koekenpan. Verwarm de tortilla’s in een koekenpan zonder boter/olie aan beide kanten tot ze iets bruin kleuren.

Leg één tortilla op een bord en verdeel een handje parmezaanse kaas en de helft van de mozzarella over de tortilla. Verdeel nu ook de andere ingrediënten over de tortilla en maak af met de overgebleven mozzarella en wat extra kaas. Leg de 2e wrap erbovenop en bak de quesadilla aan beide kanten in een koekenpan tot de kaas gesmolten is.

Mijn favoriet + gezondste keuze!

3 recepten voor quesadillas met kip,avocado en tomaat | It's a Food Life

Recept voor quesadillas met kip en avocado

Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
2 volkoren/meergranen tortilla’s
1 biologische kipfilet, in blokjes
1 tomaat, in blokjes
1 avocado
kerriepoeder
olie, om in te bakken

Zo maak je het:
Marineer de kip met wat olie, kerriepoeder en peper. Bak de kip gaar in een koekenpan. Verwarm de tortilla’s in een koekenpan zonder boter/olie aan beide kanten tot ze iets bruin kleuren.

Prak de avocado en verdeel de helft over de tortilla die je niet op een bord hebt gelegd. verdeel dan ook de kip en tomaat over de tortilla en strooi en lekker veel kerriepoeder over. Verdeel de resterende avocado en leg de 2e tortilla er wederom bovenop. Bak aan twee kanten bruin en snij in vier punten.

*knoflooksausje: 4 eetlepels griekse yoghurt + 1 teentje knoflook geperst/knoflookpoeder + peper = mengen


Meer gezonde lunch recepten? Probeer ook eens:
Italiaanse quinoa salade
Kipsalade met avocado op brood
Kipsalade met granaatappel en walnoten

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Chris
    1 mei 2015 at 13:50

    Dit is lekker!

  • Leave a Reply