Blog/ Foodie Favorites/ Hoofdgerechten/ Recepten

Foodie Favorites: knoflookspaghetti van Tessa

Recept Knoflookspaghetti van Dagelijks Glutenvrij | It's a food life

In deze rubriek vertellen Nederlandse foodbloggers over hun favorieten en delen ze hét recept van hun blog wat jij absoluut een keer moet maken. Vandaag geeft Tessa van Dagelijks Glutenvrij een kijkje in haar keuken en deelt het recept voor knoflookspaghetti.

Mijn naam is Tessa van Verk en ik ben 23 jaar oud. In juni is het alweer ruim zes jaar geleden dat ik voor het eerst een blog heb geschreven. Sinds oktober 2018 ben ik volledig overgestapt op mijn huidige domein, Dagelijks Glutenvrij, een glutenvrije foodblog voor mensen die glutenvrij moeten of willen eten. Zelf heb ik Coeliakie sinds 2015 en dat betekent dat glutenvrij eten voor mij geen keuze is, maar noodzakelijk om gezond te blijven. Ik wil met mijn glutenvrije website graag mensen inspireren en motiveren. Een glutenvrij dieet is echt balen, maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Op mijn blog laat ik de eenvoud zien van een normaal leven zonder gluten. Naast mijn blog ben ik aan het afstuderen als Communicatieprofessional en heb ik een bijbaan bij MsMode.

Vol Dagelijks Glutenvrij op Instagram en Facebook!

Waar komt je passie voor koken vandaan?

Mijn passie voor koken is pas ontstaan na mijn diagnose. Wanneer je de boodschap krijg dat je voor de rest van je leven glutenvrij moet eten, dan zie je eerst alleen maar obstakels. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en dat heeft er voor gezorgd dat ik dol ben op koken en bakken. En de grootste uitdaging is toch wel om recepten te vinden die bijna smaken als het ‘glutenvolle’ origineel.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Dat verschilt een beetje. Sommige recepten zitten al heel lang bij ons in de familie. Het zijn geen bijzondere recepten, maar het zijn dingen zoals mijn moeder ze mij geleerd heeft. Daarnaast probeer ik vaak glutenvolle recepten om te zetten naar een glutenvrije variant en dat is iets wat toch vaak lastiger is dan ik dacht. Het gaat nog wel eens mis, maar het is wel heel erg leuk om een succes op tafel te zetten.

Zijn er kooktechnieken, gerechten of stijlen die je nog  heel graag wilt proberen?

Toevallig had ik het hier laatst met mijn moeder over. Ik zou heel graag mijn technieken willen verbeteren op het gebied van het decoreren van taarten. Op het glutenvrije gebied zou ik heel graag willen leren om lekker glutenvrij brood te bakken, want dat is toch nog wel een uitdaging hier.

De lekkerste baksels, dat zijn misbaksels!

Tessa – Dagelijks Glutenvrij

Wat is je nummer 1 bak/kooktip?

Oh! Dit is iets wat ik heel vaak tegen mijzelf en mijn volgers vertel. Niet alles hoeft Instagram-waardig te zijn. In de afgelopen jaren lijkt het wel alsof het er alleen om gaat of het er mooi uit zien. Nou de lekkerste baksels, dat zijn misbaksels!

Wat is je favoriete kookboek?

Ik heb wel een aantal kookboeken, maar ik maak eigenlijk zelden iets uit een kookboek. Mijn favoriete boeken zijn wel dan glutenvrije kookboeken, zoals Foodless en het glutenvrije kookboek van Sophie Glutenvrij.

Wat is je favoriete tool in de keuken?

Mijn keukenmixer! Ongeveer zeven jaar geleden heb ik van mijn moeder een prachtige rode keukenmixer gekregen, een Kenwood. Dit is mijn allerbeste vriend in de keuken en ik zou ook zeker niet zonder kunnen.

Welke tool staat hoog op je verlanglijstje?

Ondanks mijn grote liefde voor mijn Kenwood heb ik ook mijn ogen laten vallen op een keukenmixer van het merk KitchenAid, alleen is die voor mij echt niet te betalen.

Zijn er ingrediënten waar je niet tegen kunt? En wat is je favoriete ingrediënt?

Nou, tegen gluten! Gluten is trouwens een eiwit dat verstopt zijn in verschillende granen, zoals tarwe, spelt, rogge en gerst. Gelukkig kan ik voor de rest alles eten. Mijn favoriete ingrediënt is appel voor zoetgerechten en kaas voor de rest. Ik ben dol op appeltaart!

Recept Knoflookspaghetti van Dagelijks Glutenvrij | It's a food life

Welke smaakmaker staat er bij jou altijd in de kast?

Knoflook en ui. In bijna ieder gerecht bij ons op tafel kom je ook deze smaakmakers tegen. Ik ben dol op gebakken uitjes, knoflookspaghetti en vele andere gerechten met uien en knoflook als ingrediënt.

Welke ingrediënten zou je meenemen op een onbewoond eiland? Je kunt er maar drie kiezen..

Oef! Eieren, melk en meel? Dan kan ik in ieder geval heel veel pannenkoeken eten. Tja, ik ben dan toch op een onbewoond eiland, dus er zal vast wel nog wat groenvoer te vinden zijn.

Recept Knoflookspaghetti van Dagelijks Glutenvrij | It's a food life

Als ik maar één gerecht van je blog ga maken, welke zou dat dan moeten zijn? En waarom?

Oef! De Knoflookspaghetti is een heerlijk gerecht. Het is zo ontzettend fijn recept, omdat je er niet zoveel tijd en ingrediënten voor nodig hebt. Je snijd een lente-uitje, een gewoon uitje, je bakt wat spekjes uit en knoflook. Daar gooi je gekookte spaghetti bij en een beetje kookroom.

Recept voor Knoflookspaghetti:

Knoflookspaghetti van Dagelijks Glutenvrij

Een heerlijk glutenvrij Italiaans gerecht, de favoriet van foodie Tessa, blogger op Dagelijks Glutenvrij

Gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italian
Focuswoord: glutenvrij, pasta, spaghetti
Porties: 4 personen
Ingrediënten
 • 250 gram glutenvrije spaghetti
 • 250 gram magere spekreepjes
 • 5 teentjes knoflook
 • bosje lente ui
 • 1 grote gele ui
 • zout en peper
 • sambal optioneel
 • geraspte kaas
 • 200 milliliter kookroom
 • olijfolie
Zo maak je het
 1. Snijd de lente ui en uitjes fijn. Kook de spaghetti ondertussen volgens de bereidingstijd op de verpakking met wat zout. Tip: Breek de spaghetti in tweeën, dat roert straks makkelijker! Vergeet de spaghetti niet een paar keer goed te roeren tijdens het koken. Glutenvrije spaghetti blijft makkelijker aan elkaar plakken!

 2. Pel de knoflook. Verwarm de koekenpan met een beetje olijfolie. Bak de spekblokjes een minuutje, voordat je de ui erbij voeg. Pers de knoflook door de spekjes en voeg eventueel een schepje sambal toe.

 3. Kruid het mengsel met wat peper en zout op eigen smaak. Roer het geheel regelmatig goed door.

 4. Als de spaghetti gaar is, giet het dan af. Voeg 200 ml kookroom aan het knoflookmengsel toe en blijf goed roeren, tot alles goed met elkaar gemengd is.

 5. Voeg beetje voor beetje de spaghetti toe aan het knoflookmengsel en roer het goed door, zodat alle saus en prut goed verdeeld is over de spaghetti.

 6. Serveer de knoflookspaghetti eventueel met wat ijsbergsla.

Nog meer favoriete recepten van Tessa:

Glutenvrije lasagne

Yoghurttaart met bosvruchten

Glutenvrije perzikcake met room


Volg It’s a Food Life op 
Facebook | Instagram | Bloglovin’ |  Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating