Een lekker en makkelijk recept voor zelfgemaakte kipsalade met granaatappel en walnoten. Mensen vragen mij vaak wat ik op brood smeer. Nou dit dus. Ik eet eigenlijk niet heel vaak vlees op brood maar zelfgemaakte salades vind ik wel erg lekker. Vooral tijdens een chill avondje met zelfgemaakte salades komen dit soort recepten vaak op tafel!
De granaatappel pitjes geven een frisse, zoetzure smaak aan de kipsalade. Granaatappels zijn goed verkrijgbaar in de herfst en de winter. Het is een mooie vrucht rijk aan kalium en vitamine C. Granaatappel bevat ook veel polyfenolen, dat zijn krachtige antioxidanten en hebben een ontstekingsremmende werking.
Recept voor zelfgemaakte kipsalade met granaatappel en walnoten
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
– 1 biologische kipfilet
– 1 el Griekse yoghurt
– 1 tl honing
– handje verse peterselie
– 1 tl tijm
– 1 stengel bleekselderij
– 2 el granaatappelpitjes
– 2 el walnoten
– zout en peper
Bereidingswijze:
Kook de kipfilet 20-25 minuten in een pan met water. Als je de kipfilets doormidden snijd dan kan je ze in 15-20 minuten gaar koken. Haal de kipfilets uit het water en kijk of de binnenkant gaar is. De kipfilet is gaar als het vlees aan de binnenkant wit is. Laat de kip een beetje afkoelen en trek het dan met de vork uit elkaar in stukjes.
Meng de Griekse yoghurt, honing, verse peterselie en tijm goed door elkaar en zet opzij.
Snijd de bleekselderij in hele kleine stukjes. Hak de walnoten grof.
Meng nu alle ingrediënten door elkaar.
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Probeer ook eens:
Kipsalade met avocado
Pittige hummus met gerookte paprika
Pompoen hummus met geroosterde knoflook en pompoen chips
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!
No Comments