Wat we als Nederlanders ook graag naar binnen werken op Koningsdag is natuurlijk een oranje tompouce. En met een beetje fantasie is zo’n tompouce heel makkelijk zelf te maken! Super leuk om met je kids aan de slag te gaan.
Ik heb het recept van 24 Kitchen vandaan gehaald. Samen met Eline ben ik de keuken ingedoken en het was een avontuur. Eigenlijk is het niet heel moeilijk maar toch ging het niet helemaal vlekkeloos… Het glazuur werd niet echt fel oranje door het wortelsap dat we gebruikten. Uiteindelijk heb ik er nog wat oranje suiker overheen gegooid. En het banketbakkersroom had echt uren nodig om op te stijven terwijl 24 Kitchen een totale bereidingstijd van 50 minuten belooft. Ik vind het dus een beetje moeilijk inschatten hoe lang de bereidingstijd is. Je hebt inderdaad zo’n 50 minuten nodig voor het bereiden maar bij mij stond de banketbakkersroom zeker 4 uur in de koelkast voor het stijf was.
Recept voor oranje tompouce
Ingrediënten voor 10 stuks:
10 plakjes bladerdeeg
banketbakkersroom:
500 ml melk
100 gr suiker
1 vanillestokje
4 eidooiers
3 el bloem
250 ml slagroom
2 blaadjes gelatine
garneren:
3 el wortelsap
150 gram poedersuiker
oranje suiker*
spuitbus slagroom
Zo maak je het:
Ontdooi de bladerdeeg, snijd doormidden en prik ze in met een vork. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC.
Zo maak je banketbakkersroom:
Breng 450 ml melk met 100 gram suiker aan de kook. Haal de zaadjes uit het vanillestokje door het stokje doormidden te snijden en de zaadjes eruit te schrapen met een mesje. Klop de eidooiers los in een kom en voeg de vanillezaadjes toe. Roer de resterende melk door de eidooiers en voeg de 3 el bloem toe. Meng alles goed door elkaar. Roer het mengsel door de kokende melk en kook nog zo’n twee minuten door. Schenk de room in een bak en laat helemaal afkoelen.**
Laat de gelatine weken in koud water. Smelt de gelatine in een pannetje en roer door de banketbakkersroom. Klop de slagroom stijf en spatel ook dit door het banketbakkersroom.
Laat de banketbakkersroom opstijven in de koelkast.
Zo maak je oranje glazuur:
Doe 150 gram poedersuiker in een kom, voeg 3 el wortelsap toe en roer goed door elkaar. Klaar!
Pak 10 plakjes bladerdeeg en leg ze op een snijplank. Verdeel het oranje glazuur over deze plakjes en strooi er oranje suiker overheen. Pak nu de andere 10 plakjes bladerdeeg erbij. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak*** en spuit de room in twee banen op de plakjes bladerdeeg. Leg de geglazuurde bladerdeeg plakjes op de room en spuit en nog een toet slagroom op.
*kan je bij de Xenos halen.
**het kan zijn dat wij het niet voldoende hebben laten afkoelen en dat het opstijven daarom erg lang duurde.
***of doe het in een plastic zakje en knip er een punt af.
Liever iets anders bakken?
Suikervrije Appel en Peren Cake
Brownie met peer, walnoten en pecannoten
Blueberry Cashew Cheesecake
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!
No Comments