Recepten/ Salades & Soepen

Thaise salade met sesam-knoflook dressing

Nou ik heb het gedaan hoor. Ik ben van de week weer begonnen met sporten. Dat was alweer een maand of drie geleden! We waren natuurlijk op reis – dus dat is een goed excuus – maar de afgelopen weken kon ik mij er maar niet toe zetten om de draad weer op te pakken. Maar de eerste stap is gezet en dat betekent dat de rest vanzelf gaat.. toch? Anyways, als ik weer lekker aan het sporten ben gaat het gezonde eten ook meestal makkelijker. Van de week had ik heimwee naar Azië en ik besloot dat tot uiting te brengen in de keuken met als resultaat deze mega lekkere en ultra gezonde Thaise salade met sesam-knoflook dressing.


Thaise salade met sesam- knoflook dressing - It's a Food LifeIk weet niet waarom ik het zo lastig vond om weer te gaan sporten. Zolang als ik mij kan herinneren sport ik al minstens 3x keer in de week en vaak was ik wel 5x per week fanatiek bezig. Maar man wat een stap om dan weer te beginnen. Excuses had ik genoeg; “Ik moet eerst even acclimatiseren hoor na negen weken reizen”, “Ik heb het echt even zó druk, pfoe pfoe”, “Mijn kat is ziek dus ik kan maar beter niet gaan”, “Morgen, morgen ga ik écht!”, “Ik ben echt te moe hoor, ik kan mijn eigen arm niet eens optillen laat staan gewichten!”, “Ik heb pijn in mijn rug, misschien is ons bed te zacht en zijn we dat niet meer gewend”, “Het regent”, “Jaha maar morgen ga ik écht”, “Ik ben te gestrest, heb het echt even te druk”, “Mijn pink tintelt, beter maar niet gaan”, “Vandaag heb ik geen zin”, “Maar we zijn eindelijk een avond samen thuis..”

En ik ben normaal dus helemaal niet van de excuses.  Als je redenen gaat bedenken waarom je niet moet gaan sporten dan valt er altijd wel iets te verzinnen. Daarom moet je er niet over nadenken en gewoon gaan. Geen gezeik. Juist als je gestrest, moe of geen zin hebt moet je gaan sporten.

Thaise salade met sesam- knoflook dressing - It's a Food Life

Waarom het mij dan toch gelukt is weer te gaan? Omdat ik merkte dat mijn stemming met de dag verslechterde en ik in mijn oude patronen verviel. Als in door, door en doorgaan. Geen rust nemen, geen mindfulness beoefenen en niet sporten. Dingen die voor mij heel belangrijk zijn wil ik mij goed voelen. En daar werd ik dus ook weer even aan herinnerd toen ik klaar was met mijn eerste workout in maanden. Man wat een boost gaf mij dat! Ook de volgende dag merkte ik direct verschil in mijn stemming. Dus mensen, er bestaat nooit een goed excuus om niet te gaan bewegen. In ieder geval geen reden die opweegt tegen de voordelen van sporten.

Thaise salade met sesam- knoflook dressing - It's a Food LifeDeze salade is echt de bomb. Vol groente, makkelijk te maken en met een overheerlijke sesam-knoflook dressing. Je kan deze Thaise salade als bijgerecht serveren maar ook eten als lunch met eventueel een geroosterde boterham erbij. Als je liever geen pinda’s eet dan smaken cashewnoten ook prima bij dit recept.

Thaise salade met sesam-knoflook dressing

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten (voor een big ass salade):
salade:
1 Chinese kool
125 gram boontjes
1 winterwortel
2 paprika’s naar keuze (ik heb een rode en gele gebruikt)
2 handjes verse koriander
3 lente uitjes
handje vol pinda’s
1 el sesamzaadjes

voor de dressing
60ml koolzaad/olijfolie
1 cm gember, geschild
3 tenen knoflook, gepeld
1 el sesamolie
3 el soyasaus
2 el water
2 el witte azijn
2 el honing
1 el limoensap

Zo maak je het:
Gooi de ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine/blender en mix tot saus. Als je geen keukenmachine hebt dan pers je de knoflook en gember en mix je alles met een garder of vork. Zet in de koelkast.

Stoom of kook de boontjes 4 minuten en blus af met koud water. Grill de sesamzaadjes in een pan tot ze goudbruin zijn. Snijd alle ingrediënten voor de salade zo klein als je zelf wilt. De pinda’s hak je grof. Mix nu de groente goed door elkaar en meng de dressing door de salade.

Serveer met wat sesamzaadjes en gehakte pinda’s on top.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply