Recepten/ Salades & Soepen

Thaise salade met sesam-knoflook dressing

Thaise salade met sesam- knoflook dressing - It's a Food Life

Van de week had ik heimwee naar Azië en ik besloot dat tot uiting te brengen in de keuken met als resultaat deze mega lekkere en ultra gezonde Thaise salade met sesam-knoflook dressing.

Thaise salade met sesam- knoflook dressing - It's a Food Life

Thaise salade met sesam- knoflook dressing - It's a Food Life

Deze salade is echt de bomb. Vol groente, makkelijk te maken en met een overheerlijke sesam-knoflook dressing. Je kan deze Thaise salade als bijgerecht serveren maar ook eten als lunch met eventueel een geroosterde boterham erbij. Als je liever geen pinda’s eet dan smaken cashewnoten ook prima bij dit recept.

Thaise salade met sesam-knoflook dressing

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten (voor een big ass salade):
salade:
1 Chinese kool
125 gram boontjes
1 winterwortel
2 paprika’s naar keuze (ik heb een rode en gele gebruikt)
2 handjes verse koriander
3 lente uitjes
handje vol pinda’s
1 el sesamzaadjes

voor de dressing
60ml koolzaad/olijfolie
1 cm gember, geschild
3 tenen knoflook, gepeld
1 el sesamolie
3 el soyasaus
2 el water
2 el witte azijn
2 el honing
1 el limoensap

Zo maak je het:
Gooi de ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine/blender en mix tot saus. Als je geen keukenmachine hebt dan pers je de knoflook en gember en mix je alles met een garder of vork. Zet in de koelkast.

Stoom of kook de boontjes 4 minuten en blus af met koud water. Grill de sesamzaadjes in een pan tot ze goudbruin zijn. Snijd alle ingrediënten voor de salade zo klein als je zelf wilt. De pinda’s hak je grof. Mix nu de groente goed door elkaar en meng de dressing door de salade.

Serveer met wat sesamzaadjes en gehakte pinda’s on top.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply