Hoofdgerechten/ Recepten/ Vegetarisch

Volkoren groentepizza met courgette

Niks gaat boven een zelfgemaakte pizza met zelfgemaakte pizzabodem. Oké, op de pizza’s die je in Italië krijgt voorgeschoteld na dan. Maar daar zitten we nu niet. Dus dan zelf maar aan de slag. Vandaag een recept voor een vegetarische groentepizza: met courgette, rode ui en rucola.

Hoe ik zelf het liefste een pizzabodem maak heb ik al eens in dit blog gedeeld (check ook voor een heel lekker recept voor pizza met groente asperges). Ik raad je dus ook aan om dat recept te gebruiken.

Je hebt maar een aantal ingrediënten nodig die je heel vaak al in huis hebt (bloem, meel, zout, gist, olie). Het is ook zo gemaakt, alleen moet je het wel even de tijd geven om te rijzen.

Deze pizza heb ik lekker vega gehouden. Ik ben gek op groente op pizza. Vaak is het een beetje het ondergeschoven kindje en krijgen vlees en kaas veel aandacht, maar juist de groente kan zorgen voor een mooie gebalanceerde smaakbeleving.

Daar kan je uiteraard alle kanten mee op, maar in in recept hou ik het vrij simpel: courgette, rode ui en rucola to top it off. Enjoy!

Volkoren groentepizza met courgette

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
By Laura van Etten-Elting Serves: 1 pizza
Prep Time: 60-90 minuten Cooking Time: 30 minuten

Vandaag een recept voor een vegetarische groentepizza: met courgette, rode ui en rucola.

Ingredients

  • 1 deel pizzadeeg voor pizzabodem*
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • Rucola
  • Parmezaanse kaas

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 230°C. (Bedenk zelf even hoe hard je oven gaat. Ik heb de pizza 12 minuten gebakken op 230°C)

2

Bestuif je aanrecht met wat bloem. Rol het deeg zo dun mogelijk uit tot een mooie pizza en laat even rusten.

3

Doe de tomatenpasta in een bakje en voeg de italiaanse kruiden, en wat peper en zout toe.

4

Snijd de courgette en ui in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui enkele minuten tot die zacht en goudkleurig is. Dit mag ook met de courgette maar het hoeft niet, ik vind het lekkerder als de courgette nog net wat knapperigheid heeft.

5

Leg het deeg op een met een beetje bloem bestoven bakplaat of pizzaplaat. Verdeel de tomatenpuree erover. Vervolgens de courgette en als laatste de ui. Rasp wat Parmezaanse kaas en strooi dat over je pizza.

6

Schuif de pizza in de oven en bak 10-12 minuten tot de bodem knapperig is, de randen goudbruin zijn en de groentes gaar zijn.

7

Verdeel er nog wat rucola over en eventueel wat olijfolie.

8

Buon appetito!

Notes

Recept voor de lekkerste pizzabodem: https://www.itsafoodlife.nl/recepten/volkoren-pizza-met-groene-asperges-met-de-lekkerste-pizzabodem/


Volg It’s a Food Life op 
Facebook | Instagram | Bloglovin’ |  Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!


Voedingscoach

Behoefte aan meer balans in je eet- en leefpatroon? Als voedingscoach en mama, begrijp ik hoe belangrijk het genot van lekker eten is voor zowel je lichamelijke als geestelijke welzijn. Ik ben van mening dat het niet alleen gaat om wát je eet maar dat het net zo belangrijk is hóe je eet. Een gezonde relatie met voeding en je lichaam bouw je op door vertrouwen, de juiste mindset en vooral te genieten van eten waar jij het meest van houdt!

Als voedingsdeskundige ben ik gespecialiseerd in intuitief eten, vrouwelijke gezondheid, kindervoeding en voeding tijdens zwangerschap.

Meer info over mijn foodcoaching vind je hier: Proef het leven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply