Hoofdgerechten/ Recepten/ Vegetarisch

Vegetarische tagliatelle met avocado en groene asperges

Vegan tagliatelle met avocado en groene asperges | It's a food life

Een simpel vegetarisch pasta recept met avocado, groene asperges, zongedroogde tomaatjes en witte bonen. Super gezond en vullend.

Who loves pasta? Ik! Ik ben gek op pasta. Daarom zou ik ook nooit zo’n gek koolhydraatarm dieet kunnen volgen. Geen pasta meer.. die is gek.

Vegan tagliatelle met avocado en groene asperges | It's a food life



Dit vegetarische pastarecept komt van Half Baked Harvest. Mocht je van lekker eten houden en mooie foodfotografie check Tieghans blog. Het komt echt zo vaak voor dat ik een recept bewaar op Pinterest en het blijkt van Half Baked Harvest te zijn.

Zo ook dit recept voor tagliatelle met groene asperges en witte bonen. In het oorspronkelijke recept zit geitenkaas, dat heb ik weggelaten maar mocht je het willen proberen voeg dat dan samen met de bonen en zongedroogde tomaatjes toe.

Vegan tagliatelle met avocado en groene asperges | It's a food life



Mocht je dit recept vegan willen maken kan je dat gemakkelijk doen door vegan pasta te gebruiken. Tagliatelle wordt vaak gemaakt met eieren.

Vegan tagliatelle met avocado en groene asperges
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 

Een simpel vegan pasta recept met avocado, groene asperges, zongedroogde tomaatjes en witte bonen.

Gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italian
Focuswoord: avocado, pasta, vegan
Porties: 4 personen
Auteur: Laura – It’s a food life
Ingrediënten
Voor de dressing/saus
  • 200 milliliter olijfolie
  • 1 bosje verse basilicum houd een paar takjes apart
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 2 eetlepels verse dille
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel chili vlokken
  • snufje zout
Voor de pasta
  • 300 gram tagliatelle
  • 350 gram groene asperges
  • 15 zongedroogde tomaatjes
  • 400 gram limabonen
  • 1 avocado
Zo maak je het
  1. Maak de dressing/saus door alle ingrediënten in een blender te mengen.

  2. Breng water met zout aan de kook en kook de pasta al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking.  Was de groene asperges en voeg deze de laatste 4 minuten toe aan de kokende pasta. Giet af en giet in een grote schaal.

  3. Voeg 3 eetlepels van de dressing toe, samen met de zongedroogde tomaatjes en limabonen. Mix alles goed door elkaar zodat de pasta mooi doordrenkt is met de dressing. Pel de avocado en snijd in plakjes. Verdeel dit over de pasta.

  4. Serveer met de overgebleven dressing in een apart schaaltje.

Notities

Inspiratie voor dit recept komt van de fantastische Half Baked Harvest. Check out her blog!

Volg It’s a Food Life op 
Facebook | Instagram | Bloglovin’ |  Pinterest

Check ook deze lekkere recepten:

Bloemkooltaart van Yotam Ottolenghi
Zoete aardappel met spinazie taart uit de oven
Courgetti met tonijnsaus

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

Dit blog bevat affiliatie links. Lees de disclaimer voor meer informatie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply