Gezonde tussendoortjes/ Recepten

Bliss balls met pindakaas en havermout

bliss balls met pindakaas en havermout (1)

Een voedzaam tussendoortje met een mooie balans in koolhydraten (haver), eiwitten en vetten (noten) en bomvol vezels (al het voorgaande én de dadels). Deze bliss balls met pindakaas en havermout zijn een kidsproof, makkelijk te maken en tot wel een week houdbaar in de koelkast.De scholen zijn weer begonnen. Het moment om weer wat makkelijke homemade snacks in de koelkast te hebben die je zo kan serveren als de kids uit school komen. Of mee kan geven in het lunchtrommeltje als lekker zoet snackje bij de boterham.

Pepijn is voor het eerst naar de basisschool vandaag! Dus ik heb deze bliss balls gister met Pepijn zelf klaargemaakt en vandaag meegegeven in de lunchtrommel. En hij koos als afternoon snack weer voor de bliss balls en niet eens voor het bananenbrood dat we gebakken hadden. Dus ja, ze vallen in de smaak!Maar laat je niet teveel afleiden door schoolpraat. Want dit is ook een fantastische snack voor ons volwassenen. Lekker smiddags bij de thee of na een workout.

Ik raad aan om medjoul dadels te gebruiken. Die heerlijk zoet en zacht van zichzelf. Je hoeft ze zelfs niet eerst te weken.bliss balls met pindakaas en havermout

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
By Laura van Etten-Elting Serves: 15-20

Deze bliss balls met pindakaas en havermout zijn een kidsproof, makkelijk te maken en tot wel een week houdbaar in de koelkast.

Ingredients

  • 110 gram havermout
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels pindakaas met stukjes
  • 2 eetlepels (rauwe) cacao poeder
  • 12 medjoul dadels
  • eventueel geraspte kokos

Instructions

1

Ontpit de medjoul dadels

2

Doe alle ingrediënten behalve de kokos in een keukenmachine en pulseer tot het goed gemixt is en er klonten ontstaan.

3

Draai nu balletjes van het mengsel. Kijk zelf hoe groot je ze wilt hebben.

4

Zet in de koelkast om wat hard te worden.

5

Zet in een afgesloten bakje in de koelkast. De bliss balls blijven 5-7 goed.

 Meer lekkere bliss ball recepten? Probeer ook eens:

Smeuïge avocado bliss balls

Chocolade bliss balls

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

Voedingscoach intuïtief eten

Behoefte aan meer balans in je eet- en leefpatroon? Als voedingscoach en mama, begrijp ik hoe belangrijk het genot van lekker eten is voor zowel je lichamelijke als geestelijke welzijn. Ik ben van mening dat het niet alleen gaat om wát je eet maar dat het net zo belangrijk is hóe je eet. Een gezonde relatie met voeding en je lichaam bouw je op door vertrouwen, de juiste mindset en vooral te genieten van eten waar jij het meest van houdt!

Meer info over mijn foodcoaching vind je hier: Proef het leven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply