Ontbijt & Lunch/ Recepten/ Vegetarisch

Havermout-banaan pannenkoeken

havermout banaan pannenkoekjes | It's a Food Life

Er staan nog helemaal niet zoveel ontbijt (en lunch) receptjes op It’s a Food Life. En dat terwijl ik gek ben op ontbijt, het liefst ontbijt ik de hele dag door. Zoals met deze gezonde havermout-banaan pannenkoeken met yoghurt en fruit. Ik zou er zeker mijn bed voor uitkomen!

Natuurlijk staat het havermout powerontbijt van Merel online en vergeet de goddelijke (mag ik dat zeggen? ja dat mag ik zeggen) wentelteefjes uit de oven niet. Ook zijn groene smoothies een uitstekend idee als ontbijt. Maar laten we eerlijk zijn, we hebben meer nodig. En er zijn über veel heerlijke ontbijtjes te verzinnen!

havermout banaan pannenkoekjes | It's a Food Life

Dit zijn dus gezonde ontbijt pannenkoekjes, makkelijk te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Erg lekker met vers fruit, een beetje yoghurt en een eetlepel cottage cheese! Maar als pindakaas fanaat moet ik er ook bij zeggen dat pindakaas op je pannenkoek altijd een goed idee is.

Uit onderstaande ingrediënten haal ik 3 medium pannenkoekjes. Die heb ik allemaal zelf opgegeten maar ik zat wel bommetje vol, dus misschien moet je overwegen om je ontbijtje te delen.. Of minder te maken.. Of te stoppen als je vol zit.. Of gewoon eigenwijs zijn en het net als mij allemaal zelf opeten.

Recept voor havermout-banaan pannenkoeken

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
1 banaan
1 ei
4 el havermout
2 tl gebroken lijnzaad
tl kaneel
klein scheutje water (of (amandel) melk)
kokosolie of roomboter, om in te bakken

toppings:
vers fruit; kiwi, bosbessen, aardbeien..
griekse yoghurt
cottage cheese
noten; walnoten, amandelen

Zo maak je het:
Prak de banaan en kluts het ei samen met de banaan. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de olie/boter) toe en mix goed door elkaar. Het water gebruik je om vloeibaar beslag te maken maar het moet wel iets dikker zijn als normaal pannenkoekenbeslag. Bak de havermout banaan pannenkoeken in een koekenpan. En voilà daar heb je je gezonde ontbijtje!

Ik kan je aanraden om deze pannenkoekjes te eten met vers fruit, griekse yoghurt en een flinke eetlepel cottage cheese. Ook walnoten zijn een lekkere toevoeging. En pindakaas dus, of cacoa nibs, goji bessen, nutella (maakt het wel een stuk minder gezond)..

havermout banaan pannenkoekjes | It's a Food Life

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply