Ontbijt & Lunch/ Recepten/ Vegetarisch

Vegan ontbijtpannenkoekjes met chocola en fruit

recept voor vegan amandelpannenkoekjes. Lekkere ontbijtpannenkoekjes | It's a food life

Ultiem comfortfood als je het mij vraagt: amandelmeel ontbijtpannenkoekjes met fruit en een chocoladesausje. Dit zondagse ontbijtje zorgt voor een perfect begin van de dag.

De zon schijnt door het keukenraam, Jonathan Jeremiah klinkt door de spiekers en ik hoor Chris en Pepijn gieren in de woonkamer. Het is zondag. Ik hou van zondag.

recept voor vegan amandelpannenkoekjes. Lekkere ontbijtpannenkoekjes | It's a food life



Pepijn is nu negen maanden oud en één van de mooiste dingen van het hebben van een gezin vind ik nieuwe tradities creëren. Al voordat Pepijn er was kon ik hierover fantaseren. Vrijdagavond nacho’s eten en een film kijken, in het weekend kroelen bij papa en mama in het grote bed en op zondag samen pannenkoekjes of wafels bakken.

recept voor vegan amandelpannenkoekjes. Lekkere ontbijtpannenkoekjes | It's a food life



Voor de nacho’s is onze kleine man uiteraard nog iets te jong. Maar dat kroelen en de zondagse ontbijtjes zitten er al goed in. Pepijn krijgt zijn eigen babyproof pannenkoekjes (recepten volgen) en Chris en ik smullen van ontbijtpannenkoekjes zoals deze met amandelmeel en fruit.

Vegan ontbijtpannenkoekjes met amandelmeel
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
20 min
 

Graanvrije, glutenvrije en geraffineerde suikervrije pannenkoeken met amandelmeel. Heerlijk voor een zondags ontbijtje.

Gerecht: Breakfast
Focuswoord: glutenvrij, suikervrij, vegan
Porties: 2 personen
Auteur: Laura – It’s a food life
Ingrediënten
  • 125 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad*
  • 180 milliliter amandelmelk
  • olie om in te bakken
Voor het serveren
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels cacao
  • fruit
  • walnoten
Zo maak je het
  1. Doe het gebroken lijnzaad in een kommetje en voeg 6 eetlepels water toe. Meng door elkaar en laat even staan. Dit vormt een ‘lijnzaad-ei’, een vegan vervanger voor ei.*

  2. Voeg alle droge ingrediënten samen in een kom en meng door elkaar. Voeg nu de natte ingrediënten, inclusief het lijnzaad-ei, toe aan het meel en meng tot een glad beslag.

  3. Bak nu kleine pannenkoekjes in een koekenpan.

  4. Smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje en voeg het cacao toe. Meng door elkaar en voilà een chocoladesausje.

  5. Serveer de pannenkoekjes met fruit en het chocoladesausje. 

Notities

*geen vegan? Je kan ook twee eieren toevoegen in plaats van het lijnzaad-ei.

Volg je It’s a Food Life al?  Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlife of gebruik #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

Ook lekker:
Carrot cake wafels
Blauwe bessen wafels
Havermout pannenkoekjes met peer

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply