Zijn we lekker aan het genieten allemaal? De zon is er en hoe fijn is dat! Eindelijk wat warmte op onze gezichtjes en dat doet ons goed. Hoewel er volgens mij ook weer onweer aan zit te komen, maar hé dat zijn we wel gewend in ons Nederland. Met dit lekkere weer kruipen we allemaal uit onze schulp en komen we ein-de-lijk van de bank af. Wanneer het weer goed is gaan we veel vaker op pad, pakken we terrasjes of spreken we met vrienden af. Wat ook leuk is, is vrienden bij jou thuis uitnodigen, lekker in de tuin of – in ons geval – op het balkon chillen met een sapje/wijntje en wat hapjes. En pak het dan meteen goed aan door de hapjes zelf te maken en schotel je gasten dan vooral iets gezonds voor. Met deze gevulde guacamole eitjes scoor je zeker bij je gasten want naast erg lekker zijn ze ook nog eens super gezond!
Die mooie groene blaadjes op mijn eitjes? Dat is rucola-cress. Staat mooi, is lekker en gezond maar geen noodzaak. Maak gerust wat extra guacamole trouwens en serveer het met tortilla chipjes bij de borrel. Zijn je gasten zeker weten ook blij mee.
Recept voor gevulde guacamole eitjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten (voor 6 hapjes):
6 biologische eieren
paprikapoeder
voor de guacamole:
1 avocado
1 tomaat, zaadjes verwijderd
1/2 rode ui
1/2 rode peper
1 teen knoflook, gepeld
sap van een halve limoen
peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
Kook de eitjes in 10 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water en zet even opzij.
zo maak je guacamole:
Als je een keukenmachine hebt dan is het heel makkelijk. Gooi eerst de knoflook, ui en rode peper in de machine en pulseer tot kleine snippers. Voeg de tomaat toe en pulseer in een paar keer tot kleine stukjes. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees van de avocado in de keukenmachine en pulseer alles door elkaar. Voeg het limoensap, het zout en peper toe en pulseer kort. Voila guacamole!
Heb je geen keukenmachine? Sipper dan de knoflook, ui en rode peper. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Doe het vruchtvlees van de avocado in een kom en plet met een vork, schep nu alle ingrediënten erbij en mix goed door elkaar.
Pel de gekookte eitjes en snijd doormidden en verwijder het eigeel*. Vul de eitjes met guacamole en maak af met een snufje paprikapoeder.
*Gooi het eigeel niet weg! Dit kan je prima door een salade gooien, of op brood met wat komkommer..
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!
Ook lekker voor bij de borrel:
Groente muffins
Mini-frittata’s
No Comments