Blog/ Hotspots & Reizen

Hotspot Breda: JanenAlleman

Hotspot JanenAlleman Breda - It's a Food Life

Laatst had ik een date met vriendinnetje A. om bij te kletsen na mijn reis. Ik had al een leuk tentje in gedachten en nog voor ik dat lunchcafé kon voorstellen kreeg ik een berichtje dat we wel bij JanenAlleman konden gaan lunchen. It was meant to be. JanenAlleman is een gezellig lunchcafé in de St. Jansstraat in Breda en – shame on me – ik was er nog nooit geweest! Daarom stond het hoog op mijn lijstje om hier eens lekker te eten.

Hotspot JanenAlleman Breda - It's a Food LifeHotspot JanenAlleman Breda - It's a Food Life

Laat ik eerst maar eens even stilstaan bij de bijzonder gemotiveerde bediening van JanenAlleman. Je wordt geholpen door jong volwassenen met een verstandelijke beperking.  Ik was een beetje vroeg en bestelde een verse munt thee bij een vriendelijk jonge knul met een zeer brede glimlach. Erg aanstekelijk en zo was de chagrijn over het regenachtige weer snel weggespoeld.

JanenAlleman biedt deze jongens en meiden op basis van dagbesteding en stage een kans om werkervaring op te doen en zo te participeren in onze samenleving.
– JanenAlleman Breda

Hoewel het best een grote zaak is maakt de inrichting het knus en gezellig. Er staan allerlei verschillende soorten stoelen en tafeltjes. Het is eigenlijk een bij elkaar geraapt zootje, een georganiseerde bende. En dat maakt het nou juist zo gezellig en de sfeer zo fijn. Al die plantjes, verschillende lampjes en schilderijtjes… Het valt me op dat er prijskaartjes aan de meubels hangen, en het blijkt dus dat je de tafel waarvan je eet gewoon kan kopen!

Hotspot JanenAlleman Breda - It's a Food LifeHotspot JanenAlleman Breda - It's a Food Life

Het eten bij JanenAlleman

Wat Jan en Alleman nog meer een fijn eettentje maakt is dat ze gebruik maken van biologische producten van leveranciers uit de buurt. Ik had mooi de tijd om de menukaart rustig te bekijken. Fijn, een kaart naar mijn hart! Niet té veel keuze maar wel voor ieder wat wils. Soepen (bv. preisoep met madras kerrie en ei), salades (bv. salade veggie met lauw-warme geitenkaas, gebakken seizoensgroenten, walnoot en pestomayonaise), uitsmijters en broodjes. Naast de vaste gerechten heeft JanenAlleman een ‘broodje van de maand’ en ‘soep van de week’.

Hotspot JanenAlleman Breda - It's a Food Life

Samen spelen, samen delen? Je kan vanaf twee personen smullen van een borrelplank. Of met een vriendin een High Tea of High Wine reserveren. Dat lijkt mij wel wat voor de volgende keer!

Ik had zin in een warm soepie aangezien het weer wat te wensen overliet. De pompoensoep met gerookte makreel klonk mij wel goed in de oren en A. koos de soep van de maand: wortel-kokossoep met gebrande kokos on top. Mijn soepje was heerlijk, goed op smaak en ook het geroosterde brood erbij was lekker vers. Het wortel-kokossoepje was wel oké, een beetje flauwtjes.

Hotspot JanenAlleman Breda - It's a Food Life

Het drinken bij JanenAlleman

Ik kan alleen oordelen over de verse munt thee (als de munt vers is en het water heet is het al goed) en een cappuccino en die waren prima van smaak. A. bestelde thee en kreeg een mooi assortiment van verse thee voorgeschoteld. Leuk vind ik dat! Verder staan er verschillende soorten koffie op de kaart, verse gember- en muntthee en sapjes en zuivel. Karnemelk met siroop iemand? Een paar biertjes en huiswijn voor bij de borrelplank en natuurlijk fris.

Hotspot JanenAlleman Breda - It's a Food LifeHotspot JanenAlleman Breda - It's a Food Life

Adres van Jan en Alleman
St. Janstraat 22
4811 ZL Breda

(076) 763 40 55
info@janenallemanbreda.nl

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag 10:00 – 17:30
Woensdag 10:00 – 17:30
Donderdag 10:00 – 17:30
Vrijdag 10:00 – 17:30
Zaterdag 10:00 – 17:30
Zondag 12:00 – 17:30

Hotspot JanenAlleman Breda - It's a Food Life

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply