Recepten/ Vegetarisch

Mini frittata’s

mini frittata's | It's a Food Life

Gastblog door Merel: Deze mini frittata’s zijn snel te maken, je kunt er mooi je groenterestjes in verwerken en ZE ZIJN MINI. Superschattig.

Waarom klinkt alles veel aandoenlijker zodra je er ‘mini’ voor zet? Minischoentje, een schattig aaibaar schoeiseltje. Schoen, zorgt voor zweetsokken. Minivarkentje, een handzaam rozig knuffelbiggetje. Varken, een bemodderde homp pre-ham. Minidrolletje, een kusbaar bruinig hoopje. Drol, nou ja, je snapt mijn punt.

Mini frittata's | It's a Food Life

Als kind wilde ik dan ook uit schattigheidsoverwegingen niet geloven dat pony’s echte dieren waren. Een pony was voor mij de kleine variant van een paard. Ze vertonen dezelfde karakteristieken, maar een pony is net wat fluffier en kraalogiger en je kunt ze op schoot nemen om mee te knuffelen (ik denk niet dat ik als kind ooit een pony van dichtbij heb gezien). De meisjes uit mijn klas, die allemaal een abonnement op de Penny hadden, verzekerde mij echter dat pony’s een op zichzelf staand ras waren. Uiteindelijk heb ik dit dan maar als waarheid geaccepteerd, maar nog steeds denk ik, als ik er eentje door een weiland zie huppelen op zijn korte pootjes, dat de wereld een leukere plek is als we massaal pony’s afschaffen en ze officieel tot minipaardjes uitroepen.

Mini frittata's | It's a Food Life

De minischattigheidsspreuk werkt overigens ook voor etenswaren. Als je ooit niet weet wat je voor vrienden moet koken, moet trakteren of mee moet nemen naar een picknick: maak gewoon een minivariant van iets. De ingrediënten zijn exact hetzelfde, net als de smaak, maar het gerecht is nu perfect op hapformaat en makkelijk uit te delen.

Mini frittata’s passen perfect in dit straatje.

Mini frittata's | It's a Food Life

Recept voor mini frittata’s (venkel, feta, ui & tomaat- geitenkaas)

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Ingrediënten voor 12 mini frittata’s:
8 eieren
80 gram hüttenkäse
Peper/zout

Muffinvorm

Venkel-feta-ui variant:
Halve venkel
Gele ui
Brokje feta
Handje diepvriestuinerwtjes
Bosuitje
Gedroogde basilicum (of verse)
Handje ongezouten cashewnoten

Tomaat-geitenkaas variant:
Handje cherrytomaatjes
Stukje paprika
Stukje geitenkaas
Klein worteltje
Rode ui
Paprikapoeder
Knoflookpoeder

Zo maak je het:
Klop de eieren met de hüttenkäse los in een kom. Breng het op smaak met peper en zout.

Snijd de overige ingrediënten in hapklare stukjes en mix het door de eieren. Giet het eimengsel in de muffinvormpjes. Zorg dat de vormpjes ongeveer 3/4e gevuld zijn.

Bak de frittata’s af in een voorverwarmde oven op 180 graden. Check na 15 minuten of ze stevig en lichtbruin zijn geworden zijn. Zo niet, stop ze dan nog een paar minuutjes terug in de oven.

Tip: Gebruik indien mogelijk een siliconen bakvorm. Ik heb alleen zo’n metalen geval en de bodempjes van mijn frittata’s kwamen er niet heel soepel uit. Je kunt natuurlijk ook cupcakevormpjes gebruiken.

Mini frittata's | It's a Food Life

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply