Desserts/ Gezonde tussendoortjes/ Recepten

Chocolade bananentaart met geroosterde amandelen

Chocolade bananentaart met geroosterde amandelen | It's a food life

Dit taartje is net zo lekker als dat het eruit ziet. Dus dat belooft wat. Deze chocolade bananentaart maak je al met maar zes ingrediënten!

Nog een mooi voordeel van deze taart: je hoeft ‘m niet eens te bakken! We gebruiken namelijk dadels en amandelen voor de korst. Raw food yeah! Mocht je andere noten in huis hebben dan is dat geen probleem. Dit recept is ook erg lekker met bijvoorbeeld pecannoten of hazelnoten.

Chocolade bananentaart met geroosterde amandelen | It's a food life



De zachte chocoladevulling is gemaakt met chocola en amandelmelk. Ik gebruik pure chocolade van 70%. Vind ik het lekkerst bij zo’n zoet recept. Even laten smelten en je hebt een heerlijke chocolade ganache. Ook hier kun je gerust andere melk gebruiken.

Chocolade bananentaart met geroosterde amandelen | It's a food life
Chocolade bananentaart met geroosterde amandelen
Voorbereiding
15 min
In de koelkast
1 uur
Totale tijd
15 min
 

Dit taartje is net zo lekker als dat het eruit ziet. Dus dat belooft wat. Deze chocolade bananentaart maak je al met maar zes ingrediënten! 

Gerecht: Dessert
Porties: 8 porties
Auteur: Laura – It’s a food life
Ingrediënten
Bodem
  • 15 Medjool dadels ontpit
  • 200 gram amandelen
Vulling
  • 80 ml amandelmelk
  • 200 gram pure chocolade
  • 2 bananen
  • 1 handje amandelen
Zo maak je het
  1. Vet een bakblik in met kokosolie en leg er bakpapier in (ik heb een vierkant 20x20cm bakblik gebruikt).

  2. Doe de dadels en amandelen in de keukenmachine en pulseer tot het een glad plakkerig mengsel is. Verdeel dit mengsel over de bodem en zijkanten  van het bakblik.

  3. Verwarm de melk in een pannetje, het hoeft niet te koken. Als de melk warm is, voeg je de chocolade in stukjes toe. Blijf op laag vuur roeren tot de chocolade is gesmolten. Zet een beetje van de gesmolten chocolade ganache opzij en verdeel de rest over de bodem van de taart.

  4. Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de choclade ganache. Rooster een handje vol amandelen en hak grof met een mes. Verdeel nu de amandelen en het beetje gesmolten chocola over de taart.

  5. Bedek de taart goed met vershoudfolie en zet de chocolade bananentaart minstens een uur in de koelkast. 

Notities

Inspiratie voor dit recept komt van Bakerita.com.



Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Probeer ook eens:
Oreo cheesecake met witte chocolade
Mango kokos taartje
Amandel clafoutis met nectarine

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply