Blog/ Food Inspiratie/ Recepten

Kerst inspiratie: voorgerechten voor het kerstdiner

Kerst Inspiratie: voorgerechten kerstmenu | It's a Food Life

Kerst, een tijd van eten, drinken en genieten. Ik vind het altijd heerlijk om food inspiratie op te doen op pinterest, in kookboeken en tijdschriften maar in december geniet ik vooral van alle mede foodbloggers die los gaan op onze gezamenlijke kerstgedachte: FOOD. Vandaag zet ik een paar van de lekkerste en mooiste voorgerechten voor het kerstdiner van mijn mede bloggers op een rijtje!

Frisse zalmtartaar met biet

Frisse zalmtartaar met biet van My Food Blog | It's a Food LifeJudith van My Food Blog maakt met een paar ingrediënten dit voorgerecht van zalmtartaar met biet. Wat een plaatje hé! Hier ga je wel mee scoren tijdens het kerstdiner hoor!


Homemade kipragout

Kerstmenu voorgerecht: Kipragout van Eef Kookt Zo | It's a Food LifeKipragout in bladerdeegbakjes hoort gewoon bij kerst. Ik heb nog nooit zelf kipragout gemaakt maar als ik Eef van Eef Kookt Zo mag geloven is het eigenlijk best makkelijk te doen. En natuurlijk is zelf maken altijd lekkerder dan uit blok want.. meer liefde!


Bladerdeeghapjes met pompoen

Bladerdeeghapjes met pompoen van de Groene Meisjes | It's a Food LifeI must confess dat ik niet heel veel blogs volg maar De Groene Meisjes is wel een van de weinige blogs die ik echt zoveel mogelijk probeer bij te houden. Merel schrijft gewoon zó fijn. En de foto’s.. perfect. Zo ook deze foto van dit heerlijke voorgerechtje: bladerdeeghapjes met pompoen.


Bietencarpaccio met Geitenkaas en Sinaasappel-Honingdressing

Bietencarpaccio met geitenkaas van healthinut| It's a Food LifeMilou van Healthinut steekt de gouwe ouwe carpaccio in een vega jasje: bietjes in plaats van vlees! In combinatie met geitenkaas  en een zelfgemaakte sinaasappel-honingdressing… ook de vleeseter zal hiervan smullen!


 Pasteibakjes met brie, tijm en honing

Pasteibakjes met Brie, Honing en Tijm van Flying Food foodie | It's a Food LifMaris van Flying Foodie gooit een smaakcombinatie bij elkaar die niet fout kan gaan. “Brie, honing en tijm zijn gemaakt voor elkaar.” Je hebt echt maar vier ingrediënten nodig voor deze heerlijke amuse die waarschijnlijk bij iedereen in de smaak zal vallen.


Kip carpaccio 

Kip Carpacciovan Essie Healhty Life | it's a Food lifeEsther van Essie Healthy Life geeft altijd hele fijne tips en tricks bij elk recept. “Deze combinatie is ook erg lekker met rode pesto.” Esther heeft deze ‘doodnormale’ plakjes kipfilet omgetoverd tot een culinair hoogstandje!


Italiaanse paddenstoelensoep met mascarpone

Recept voor Italiaanse paddenstoelensoep met marscarpone | It's a Food LifeNatuurlijk doet een soepje het ook altijd erg goed als voorgerecht bij het kerstdiner. En omdat ik deze paddenstoelensoep echt onwijs lekker vond (en Chris ook) gooi ik ‘m er ook gewoon in. Een goed gevuld, romig soepje met homemade kaaskoekjes!

Ik wens iedereen fijne feestdagen! Geniet van de mensen, geniet van het eten en geniet van de warmte!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply