Gezonde tussendoortjes/ Recepten

2 ingrediënten kokos-banaan koekjes

kokos-banaan koekjes | It's a Food Life

Soms heb je van die lekkere trek. Dan wil je snel iets makkelijks naar binnen proppen. Erg gevaarlijk – want als ik zo’n ‘aanval’ krijg dan ga ik dus echt op zoek.. in de keuken, de koelkast, de voorraadkast. Alles trek ik open om mij van die lekkere trek te kunnen verlossen. Gelukkig heb ik vaak wel iets gezonds klaarliggen. Maar als daar  chocokoekjes naast liggen en ik heb zo’n bui… dan ga ik toch echt voor die koekjes. Dus het beste is om die gewoon niet in huis te hebben. Wat ik wel altijd in huis heb ik geraspte kokos en banaan. En laten dat nou net de enige twee (!) ingrediënten zijn van deze kokos-banaan koekjes. Die ook nog eens super makkelijk en snel klaar zijn. Dus heb je zo’n eetbui? Maak deze rakkers klaar en je kan zonder schuldgevoel snoepen.

kokos-banaan koekjes | It's a Food Life

Eigenlijk is het amper een recept te noemen. En vaak geloof ik die recepten met maar x ingrediënten niet. Naja, ik geloof best dat ze maar x ingrediënten hebben maar is dat dan lekker? So easy? Ja dus, deze koekjes zijn echt lekker. Hoewel je ze niet te lang moet bewaren trouwens. De volgende dag zijn ze al iets zachter en na twee dagen was ik er wel op uitgekeken. Dus dit zijn echt koekjes die je kan maken als je niks in huis hebt en zin hebt in iets lekkers. Of als er visite komt en je wilt ze iets homemade voorschotelen.

kokos-banaan koekjes | It's a Food Life

Recept voor kokos-banaan koekjes

Bereidingstijd: 5 minuten + 2o minuten oventijd

Ingrediënten:
2 bananen
80 gram geraspte kokos

Zo maak je het:
Verwarm de oven op 175 °C .
Doe je kokos en banaan in een keukenmachine of blender en pulseer goed door elkaar. Je kan het natuurlijk ook door elkaar prakken met een vork. Maar er koekjes van en bak zo’n 15 minuten in de oven. Let op dat het niet te snel gaat want dan worden ze zwart.

kokos-banaan koekjes | It's a Food Life

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter

Wij zijn op reis. Met onze backpack op de rug zijn wij op avontuur in Zuid-Oost Azië. Ik heb elke maandag een lekker recept klaar staan.
En ik hoop zo tussendoor, af en toe, een mooi reisverslagje online te zetten.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ohmydish
  12 januari 2017 at 09:40

  Wauw! En met maar 2 ingrediënten ook. Veronique is niet zo van de kokos, maar misschien wel na het proberen van deze lekkere koekjes, haha!

  • Avatar foto
   Reply
   Laura
   13 januari 2017 at 12:27

   Deze koekjes zijn echt super fijn als je zoete trek hebt maar niet gelijk de koekjeskast vol suiker wil plunderen 😉 Ik ben benieuwd of Veronique dit wel lekker vindt!

  Leave a Reply