Hoofdgerechten/ Recepten

Ovenschotel met gehakt, aardappels, prei en wortel

Ovenschotel met gehakt, aardappels, prei en wortel | It's a Food Life

Het leven is druk. Daarom is dit recept zo fantastisch! Het is namelijk een makkelijk doordeweeks gerecht dat je in korte tijd op tafel hebt staan. Een ovenschotel met gehakt, aardappels, prei en wortel.

Jaja, ik weet dat je het druk hebt. Ik weet dat je niet altijd tijd hebt om uren in de keuken te staan. Ik snap best dat het soms lastig is om de tijd te vinden om uitgebreid te koken. Met een studie of drukke baan, kinderen, een sociaal leven en/of Netflix heb je niet altijd zin om kostbare tijd achter het fornuis door te brengen. Ik snap het, echt waar.

Ovenschotel met gehakt, aardappels, prei en wortel | It's a Food LifeOvenschotel met gehakt, aardappels, prei en wortel | It's a Food Life

Trouwens, over gezondheid gesproken, morgen is het zover! Mijn examen voor voedingsdeskundige.. Ben wel klaar met dat studeren kan ik je vertellen. Dus nu hopen dat ik ook klaar ben voor het examen. We zullen zien morgen. Jullie mogen allemaal om 12:30 uur beginnen met duimen. Oefen maar vast.

Ovenschotel met gehakt, aardappels, prei en wortel | It's a Food Life

Recept voor Ovenschotel met gehakt, aardappels, prei en wortel

Bereidingstijd: 20 minuten + 15 minuten in de oven

Ingrediënten:
300 gram gehakt
400 gram vastkokende aardappels
1 ui
1 grote prei
5 wortels
geraspte kaas
2 tl Jonnie Boer Garam Masala

zo maak je het:
Verwarm de oven op 200 graden.

Kook de aardappelen gaar. Snipper de ui, snijd en was de prei en wortel. Bak de ui in een hapjes pan en voeg na 2 minuten het gehakt en de kruiden toe. Bak dit een paar minuten en voeg dan ook de wortel en prei toe en bak ongeveer 5 minuten.

Leg de gekookte aardappelen in een ingevette ovenschaal. Verdeel het gehakt mengsel over de aardappelen en strooi er nog wat geraspte kaas over. Zet het geheel nu zo’n 15 minuten in de oven.

Tip: ik gebruik bij weinig tijd vaak de kruidenmixen van Jonnie Boer.

Ovenschotel met gehakt, aardappels, prei en wortel | It's a Food Life

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply