Bijgerechten/ Ontbijt & Lunch/ Recepten

Kipsalade met avocado

recept: gezonde kipsalade met avocado | It's a Food Life

Laatst maakte ik zelf kippenbouillon (recept volgt snel) en daar had ik lekkere smaakvolle zachte gekookte kip van over. Daar maakte ik deze lekkere kipsalade met avocado mee en ik kan je zeggen dat de kant en klare salades uit de winkel lang niet zo lekker – en zeker niet zo gezond – zijn!

recept: gezonde kipsalade met avocado | It's a Food Life

Weet je waar ik vroeger altijd gek op was? De pittige kipkerrie salade van de Aldi. Dikke lagen smeerde ik op mijn boterhammen, rijstwafels, crackers, pannenkoek.. Nee oké niet op mijn pannenkoek hoewel dat nog eens zo’n gek idee is. Maar ik eet niet zo graag meer voorbewerkte producten omdat ik weet hoe makkelijk je dingen zelf kan maken. En als je het zelf maakt dan weet je wat erin zit en kan je kiezen voor gezonde producten, dingen die je lijf voeden in plaats van vullen (ik kan het niet vaak genoeg zeggen).

Dit recept bevat veel eiwitten (kip, Griekse yoghurt), gezonde vetten (avocado, Griekse yoghurt) en fijne natuurlijk smaakmakers (peterselie, limoensap, knoflook). De appel zorgt voor een frisse bite wat het recept een zomers tintje geeft.

recept: gezonde kipsalade met avocado | It's a Food Life


Recept voor kipsalade met avocado

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
1 rijpe avocado
1 appel
2 el verse peterselie
1 kleine rode ui
2 biologische kipfilet (of restjes gekookte kip van een eerder gerecht)
pijnboompitjes

1 el Griekse yoghurt
1 el limoensap
½ tl knoflook poeder
peper en zout

Zo maak je het:

Kook de kipfilets 20-25 minuten in een pan met water. Als je de kipfilets doormidden snijd dan kan je ze in 15-20 minuten gaar koken. Haal de kipfilets uit het water en kijk of de binnenkant gaar is.

Meng de Griekse yoghurt, het limoensap en knoflookpoeder door elkaar. Zet even opzij.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokkenhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Snipper de rode ui in hele kleine stukjes. Rooster de pijnboompitjes op laag vuur tot ze iets kleur krijgen en geur beginnen af te geven.

Haal de kipfilets uit het water en kijk of de binnenkant gaar is door er met een mes in te snijden. Is de binnenkant wit? Dan is de kip gaar. Laat de kip een beetje afkoelen en trek het dan met de vork uit elkaar in stukjes.

Meng nu alles door elkaar. Zorg dat alles goed vermengt is en breng op smaak met zout en peper.

De kipsalade met avocado blijft zo’n 2 dagen lekker in de koelkast. Langer zou ik niet doen omdat de avocado niet zo lang fris blijft. Wil je deze kipsalade bewaren dan kan je het beste de pijnboompitjes toevoegen wanneer je gaat eten. Anders worden ze zacht en het is juist lekker als ze een beetje bite houden!

Nóg een tip: wil je deze kipsalade meenemen naar werk op een boterham? Prima idee voor een lekkere lunch! Neem de kipsalade met avocado wel mee in een bakje en smeer het pas als je gaat lunchen op je boterham. Zo blijft het brood ook lekkerder!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Lotte
    22 augustus 2016 at 23:10

    Kipsalade wil ik wel eens uitproberen. Een keer wat anders kan geen kwaad toch? Bedankt voor het delen. Avocado eet ik normaal gesproken zonder iets erbij maar nu ga ik het anders doen 🙂

    • Laura
      Reply
      Laura
      23 augustus 2016 at 09:16

      Hoi Lotte, Avocado is inderdaad ook zonder iets al heel lekker! Maar door deze kipsalade vind ik het ook een succes! Eetsmakelijk!

  • Reply
    Eefje
    4 april 2017 at 21:49

    Lijkt me ook super lekker in een tortilla wrap! In principe even gezond/ongezond als op een boterham.

  • Leave a Reply