Hoofdgerechten/ Recepten/ Vegetarisch

Recept voor gevulde Halloween pompoen

Gevulde halloween pompoen | It's a Food Life

Gastblog door Merel – Een recept voor Halloween waar heel het gezin blij van wordt: gevulde Halloween pompoen met boerenkool en appel.

Halloween is eigenlijk de enige feestdag waarop het gepast is om jezelf onder het nepbloed te smeren. Een uit de hand gelopen practical joke met Pasen of een themafeest met Oud & Nieuw daargelaten natuurlijk. Maar niemand zal het waarderen als jij tijdens kerstontbijt aanschuift met een opengereten puswond in je nek. Jammer.

Gevulde-pompoen | Halloween | It's a Food LifeIk ben geen fan van horrorfilms en ik heb ook geen morbide fascinatie met de dood, maar als de gelegenheid zich voordoet dat ik me mag verkleden als een zombie dan ga ik los. Er is niks mooiers dan onverschillig door de binnenstad banjeren als ‘ondode’ terwijl waarschijnlijk het merendeel van de mensen niet doorheeft dat het Halloween is. De eerste keer dat ik naar een Halloweenfeestje ging bezorgde ik per ongeluk bijna iemand een hartaanval toen ik achter haar in de rij stond bij het pinautomaat. Ik kijk al uit naar aanstaande zaterdag.

Gevulde halloween pompoen | It's a Food LifeAls je dan toch besluit mee te doen met Halloween, waag je dan ook aan het ‘carven’ van een pompoen. Dat houdt je weer een middagje van de straat en na afloop heb je óf een leuk herfstig decoratiestuk óf een basis voor een recept. Ik koos voor het laatste en maakte een gevulde Halloween pompoen. Met rijst, boerenkool, appel en pecannoten. Eigenlijk is de vulling ook lekker zonder pompoenomhulsel, dus ik kan je aanraden er wat meer van te maken zodat je de volgende dag alvast een lunch klaar hebt staan.

Gevulde halloween pompoen | It's a Food LifeRecept voor gevulde Halloween pompoen met boerenkool en appel

Bereidingstijd ongeveer 60 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:
1 (biologische) pompoen (mijnes was ongeveer zo groot als een kinderhoofd en woog 1300 gram)
100 gram boerenkool
75 gram rijst
1 gele ui
2 tenen knoflook
1 appel
Halve (of hele) bol mozzarella
30 gram pecannoten
Peper/zout
Theelepel ras el hanout kruiden
Olie om in te bakken

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pak je pompoen erbij. Snijd het bovenkantje eraf (bewaar deze) en schep de zaadjes eruit met een lepel. Snijd er eventueel een gezicht in, voor een Halloween-achtige touch.

Leg je pompoen op een bakplaat en dek hem af met zilverfolie. Zet hem ongeveer 40-45 minuten in de oven, maar haal na een half uur alvast het folietje weg. Het vruchtvlees is na deze drie kwartier als het goed is al zacht.

Kook de rijst gaar volgens de verpakking.

Snijd ondertussen je ui, knoflook, pecannoten, mozzarella en appel in stukjes. Fruit de ui lichtbruin en bak hierna de knoflook nog een minuutje mee. Voeg de boerenkool toe en roerbak dit zo’n 5 minuten.

De rijst zal nu ongeveer klaar zijn: giet de rijst af en mix het door je boerenkoolmengsel. Schep ook de appelstukjes en de noten erdoorheen. Breng het op smaak met peper, een beetje zout en ras el hanout kruiden. Het vuur kan nu uit. Mix ook de mozzarella door het mengsel.

Haal de pompoen uit de oven en vul hem met je rijstboerenkoolmix (waarschijnlijk moet je proppen). Zet je bewaarde pompoenbovenkantje erbovenop, zodat de vulling niet aanbrandt.

Stop je pompoen nog ongeveer 20 minuten terug in de oven, tot de randjes bruinig geroosterd zijn.

Gevulde halloween pompoen | It's a Food Life

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply