Blog/ Foodie Favorites/ Hoofdgerechten/ Recepten

Foodie Favorites: Courgetterolletjes gevuld met pulled chicken van Lisa

Courgetterolletjes gevuld met pulled chicken - It's a food life

In deze rubriek vertellen Nederlandse foodbloggers over hun favorieten en delen ze hét recept van hun blog wat jij absoluut een keer moet maken. Vandaag geeft Lisa van blog Koolhydraatarmdieet een kijkje in haar keuken en deelt het recept voor Courgetterolletjes gevuld met pulled chicken.

lekker koken met Lisa - It's a food lifeIk ben Lisa Tennebroek, 26 jaar oud en woon in Eindhoven. Mijn hobby is van jongs af aan al koken, ik stond vroeger dan ook vaak in de keuken samen met mijn moeder of oma. Helaas kon ik mijn studie maatschappelijk werk niet afmaken doordat ik regelmatig erge migraine aanvallen kreeg. Hierdoor ben ik gaan nadenken wat voor mij wel haalbaar is en wat ik natuurlijk leuk en interessant vind om te doen. Koken vond ik altijd al erg leuk, maar in een restaurant werken en altijd in het weekend of op feestdagen moeten werken leek mij dan weer niet zo leuk.

Ik ben mij toen gaan focussen op de online wereld van webdesign en SEO werkzaamheden. Hier ben ik in 2015 een bedrijf in gestart en zo kreeg ik steeds meer werk te doen voor andere bedrijfjes. Het was zeker niet makkelijk op het begin, maar door er veel tijd aan te besteden ging het steeds beter. Hierdoor kreeg ik de tijd om niet alleen voor anderen bezig te zijn, maar besloot ik zelf een website te beginnen over gezonde voeding: www.koolhydraatarmdieet.nl. Om mijn kennis uit te breiden over voeding ben ik een opleiding tot gewichtsconsulente gestart en heb ik deze studie succesvol afgerond. Hierna groeide de website langzaam door en ik kreeg steeds vaker de vraag of ik mijn recepten niet kon bundelen in plaats van losse recepten op de website. Hierdoor ontstond het plan om een e-book uit te brengen. Ik heb toen een e-book met mijn koolhydraatarme recepten gemaakt en ben deze laagdrempelig gaan verkopen op mijn website.

Na een tijdje kreeg ik steeds vaker de vraag of er geen ‘echt’ boek kon komen omdat mensen dat toch wel handiger vonden in de keuken en hier was ik het eigenlijk wel mee eens! Ik vind het zelf ook fijner om een echt boek te hebben dan een ebook. Ik ben toen gaan uitzoeken hoe je een boek moet uitgeven en na een jaar hard werken is in september 2019 mijn kookboek uitgebracht. Het heet Lisa kookt koolhydraatarm. Ik heb bewust voor de titel Lisa kookt gekozen, omdat ik hoop er een reeks kookboeken van te kunnen maken, dat lijkt me namelijk erg leuk.

Op dit moment volg ik geen studie meer, maar volg ik wel regelmatig (kook)cursussen om mijn kennis en technieken te blijven ontwikkelen. Naast mijn kookboek en social media heb ik ook nog mijn SEO werkzaamheden, hiervoor doe ik nog steeds opdrachten al wordt dat wel wat minder. Ik focus mij liever op wat ik écht leuk vind zoals gezonde recepten, mijn website en foodfotografie, zodat ik zoveel mogelijk mensen kan inspireren met gezond én lekker eten. Want ik hoor nog regelmatig dat gezond eten saai, niet lekker of smakeloos is, ik wil graag het tegendeel bewijzen met mijn recepten.

Volg Lisa op Instagram en Facebook!

Waar komt je passie voor koken vandaan?

Mijn oma en moeder stonden vroeger altijd in de keuken. We hadden erg uitgebreide diners en met de feestdagen werd flink uitgepakt. Ik ben hierdoor van lekker eten en koken gaan houden en wilde dit zelf ook graag leren. Mijn moeder heeft toen op 12-jarige leeftijd mij aangemeld voor een kookclub voor kinderen en dit vond ik erg leuk. Hierdoor was ik steeds vaker in de keuken te vinden en mocht ik steeds vaker zelf gerechten maken van mijn moeder. Toen ik op mijn 19e op mezelf ging wonen ben ik nog meer gaan experimenteren en merkte ik dat ik het erg leuk vond om iedere dag wat lekkers op tafel te zetten, mijn vriend vond dit natuurlijk ook erg leuk. Door hem ben ik ook weer andere gerechten gaan proberen, die ik zelf niet zo lekker vond of mij niet aanspraken. Zo ben ik wel mijn smaken verder gaan ontwikkelen.

Waar haal je inspiratie vandaan?

In mijn boek heb ik veel ‘ongezonde’ maaltijden zoals friet, pizza of kebab omgetoverd tot een gezondere variant. Ik vind het een leuke uitdaging om populaire junkfood gerechten in een gezonder jasje te steken. Ook zie ik natuurlijk veel mooie foto’s en interessante profielen op instagram, dit is ook zeker een grote inspiratie. Verder ben ik ook geabonneerd op verschillende food magazines.Zijn er kooktechnieken, gerechten of stijlen die je nog  heel graag wilt proberen?

Ik hou zelf van de Aziatische keuken, ik maak regelmatig sushi of wokgerechten. Toch zou ik nog wel meer over de Aziatische keuken, kruiden en smaken willen leren.

Wat is je nummer 1 bak/kooktip?

Neem de tijd en ga niet haasten. Wanneer ik snel wat wil doen, mislukt het vaker of ik vergeet wat. Wanneer je de tijd er voor neemt en een recept van tevoren goed doorleest dan gaat het vaak veel beter en kun je ook meer van het koken genieten!

Wat is je favoriete kookboek?

De kookboeken van Sergio Herman zijn mijn favoriet. Ik vind zijn recepten echt super gaaf, erg mooi bedacht en opgemaakt. Ik kook hier dan ook regelmatig uit. Voor mijn kookboek heb ik de recepten juist zo simpel mogelijk gehouden omdat mensen dit toch fijner vinden. Niet iedereen vind het leuk om uren in de keuken te staan. Ik vind het zelf heerlijk, dus daarom vind ik de kookboeken van Sergio Herman ook zo leuk, de recepten zijn best een uitdaging. Ook worden er soms ingredienten gebruikt die ik zelf nog niet eerder heb gebruikt dus dat vind ik erg leuk en zo krijg ik weer nieuwe inspiratie voor mijn eigen recepten.

Wat is je favoriete gerecht dat je ooit hebt gegeten en waar was dat?

Mijn favoriete gerecht is carpaccio van rund met truffelmayo en andere lekkere ingredienten. Ik kies deze dan ook regelmatig als ik buiten de deur ga eten. Ik heb laatst een ontzettend lekkere carpaccio gegeten bij de Lobster & Ox in Eindhoven, heerlijk!

Wat is je favoriete tool in de keuken?

Mijn favoriete apparaat is mijn keukenmachine. Ik heb een Kenwood elite chef met allerlei accessoires dus ik kan er echt alles mee! Van blender tot hakker en van spiraalsnijder tot deegkneden het is echt een top apparaat en ik gebruik deze dan ook vaak.

Welke tool staat hoog op je verlanglijstje?

Ik had tot vorige week een nieuwe staafmixer op mijn lijstje staan. Nu heb ik deze eindelijk gekocht en ik heb het apparaat nu al een paar keer gebruikt en ik ben zeer tevreden. Het is een set van Kitchenaid. Ik heb er tot nu toe soep mee gemaakt, uien mee gesnipperd, koolhydraatarm pannenkoeken beslag mee geklopt en ook een pikante geroosterde paparika saus met harissa mee gemaakt. Ik ben tot nu toe zeer tevreden en ben van plan deze dan ook vaak te gebruiken! Wat er nu nog op mijn lijstje staat is een set mooie biefstukmessen en een slowcooker!

Zijn er ingrediënten waar je niet tegen kunt? En wat is je favoriete ingrediënt?

Koriander! Bah, dat vind ik nou echt niet lekker. Er zijn niet veel dingen die ik echt niet lekker vind, maar koriander verpest voor mij een maaltijd als dat er doorheen zit.

Mijn favoriete ingredient is pesto, je kunt er zoveel kanten mee op en kunt erg veel verschillende pesto’s en tappenades maken. Ik heb er dan ook niet voor niets een hoofdstuk mee gevuld in mijn kookboek: Sauzen, dips en tapenades.

Welke smaakmaker staat er bij jou altijd in de kast?

Knoflook, dit gebruik ik bijna iedere dag. Heerlijk vind ik het.

Welke ingrediënten zou je meenemen op een onbewoond eiland? Je kunt er maar drie kiezen..

 • Een gedroogde (parma)ham
 • Blikgroente zoals bonen
 • Oude kaas

Corona proof tip:

Weerstand opbouwen.

Het is erg belangrijk om een goede weerstand te hebben, niet alleen in de coronaperiode, maar eigenlijk altijd. Zorg daarom dat je voldoende groente en fruit binnenkrijgt en probeer ook te variëren met groente en fruit. Zo krijg je zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnen en kan jouw lijf daarvan profiteren.

3 lekkere recepten:

courgetti met garnalenAls ik maar één gerecht van je blog ga maken, welke zou dat dan moeten zijn? En waarom?

Dit recept komt uit mijn kookboek Lisa kookt Koolhydraatarm en is erg populair. In dit recept worden courgetterolletjes gevuld met pulled chicken en bovenop krokante kaas. Ik deel dit heerlijke recept ook graag met jullie! Je kunt hier met 2 grote eters van eten of je bewaard wat voor de volgende dag.

Courgetterolletjes gevuld met pulled chicken
Kooktijd
35 min
 

Dit recept komt uit mijn kookboek Lisa kookt Koolhydraatarm en is erg populair. In dit recept worden courgetterolletjes gevuld met pulled chicken en bovenop krokante kaas.

Gerecht: Hoofdgerecht
Focuswoord: ovenschotel
Porties: 2 personen
Auteur: Lisa – Koolhydraatarmerecepten
Ingrediënten
 • 350 gram kipfilet
 • 3 courgettes
 • 5 teentjes knoflook
 • 1 grote ui gesnipperd
 • 2 bosuitjes in stukjes
 • 1 groene paprika in stukjes
 • 150 milliliter tomatensaus
 • 100 gram geraspte kaas
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • 1 theelepel basilicum
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 1 bouillonboekje
 • verse basilicum
 • olijfolie om in te bakken
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).

 2. Breng een pan water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Voeg de kipfilets toe en kook de kipfilets in 15 minuten gaar op een laag pitje.

 3. Laat de kipfilets uitlekken en trek ze met 2 vorken uit elkaar. Doe het vlees in een bakje.

 4. Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan of wok en voeg de paprika, ui, bosui en knoflook toe. Voeg nu ook de kruiden en de pulled chicken toe en bak het geheel een paar minuutjes.

 5. Schaaf met een kaasschaaf plakken van de courgettes. Leg drie pakjes courgette naast elkaar en zorg dat ze elkaar een beetje overlappen.

 6. Leg op ieder stuk wat van het kip mengsel en rol ze voorzichtig op. Leg de rolletjes in een ovenschaal en doe er wat tomatensaus en geraspte kaas overheen.

 7. Plaats de ovenschaal ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is en wat begint te kleuren.

 8. Garneer met verse basilicum.


Heb je een foodblog en vind je het leuk om mee te doen aan Foodies Favorites? Stuur een mailtje met een linkje van je blog naar laura@itsafoodlife.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Volg It’s a Food Life op 
Facebook | Instagram | Bloglovin’ |  Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating