Blog/ Gezondheid/ Hotspots & Reizen

Fit Hotspot: Infraligne Breda

Infraligne Breda is nog niet eens 1,5 jaar geopend en nu al één van de hipste sportclubs in Breda. Dat is ook niet vreemd want het sporten in infrarood cabines is helemaal hot. Letterlijk, want het is dus  40 graden in zo’n cabine! Alle voordelen van het sporten in zo’n keramische infrarood cabine lees je hieronder.

Infraligne Breda sporten in een infrarood cabine - It's a Food Life

De voordelen van het sporten in een keramische infrarood cabine:

Infraligne Breda werkt met langgolvige keramische infraroodstraling. Dat houdt in dat de infrarood straling een diepe werking heeft, tot wel 4 cm in de huid! Door deze diepe indringing in het lichaam ontstaat een opwarmingseffect diep in het spierweefsel en inwendige organen. Dit heeft enkele voordelen:

Snelle calorieverbranding. Een half uur sporten in een infrarood cabine zorgt voor een calorieverbranding die gelijk staat aan 12 kilometer looptraining.

Je cardiovasculaire conditie verbeterd. Het lichaam reageert op de warmte door de hartslag te versnellen zodat de temperatuur weer zakt. Deze inwerking op het hart zorgt ervoor dat je conditie verbeterd. Dus een cardio- en krachttraining in één.

Het heeft een ontgiftende werking en je stofwisseling versneld. Vele gifstoffen die in het lichaam zijn opgeslagen worden door het zweten uit het lichaam verwijderd. En zo wordt het lichaam van binnen en buiten gereinigd.

Een huidbehandeling en training in één. Door de verwijdering van gifstoffen uit het lichaam krijgt je huid ook een opknapbeurt. De doorbloeding wordt beter en dat zorgt voor een goede opbouw van nieuwe cellen en vlotte afvoer van dode cellen.

Spieren worden sneller warm en de spierelasticiteit neemt toe. Je hebt geen warming-up nodig en ook na de training werkt de warme van de infrarood straling nog ruim een half uur door in je lichaam.

Je rug en gewrichten worden ontlast. Alle oefeningen worden zitten of liggend uitgevoerd, daardoor worden rug en gewrichten ontlast. Je kan dus ook komen sporten als je klachten hebt.

Infraligne Breda sporten in een infrarood cabine - It's a Food Life

Hoe werkt het sporten bij Infraligne Breda:

 1. Je maakt een afspraak voor een gratis intake gesprek met gezondheidsmeting en figuuranalyse. Dan ga je de cabine in voor een proefles, zo kan je uittesten of het iets voor jou is.
 2. Besluit je de uitdaging aan te gaan en je gezondheid te verbeteren dan kom je 1x, maar liever 2x in de week sporten bij infraligne. Dit gebeurt op afspraak dus je bent altijd verzekerd van een plekje. Je wordt begeleid door een beweegcoach en doet 30 minuten lang specifieke spieroefeningen.
 3. Wil je er vol voor gaan en een gezonde levensstijl aanmeten dan kan je ervoor kiezen om gedurende een bepaalde periode begeleiding te krijgen van een voedingscoach (moi!). Dan krijg je gezond en natuurlijk voedingsadvies dat is aangepast is aan je persoonlijke levensritme.

Like  Infraligne Breda op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, acties en lekkere recepten!

Infraligne Breda sporten in een infrarood cabine - It's a Food Life

Benieuwd naar Infraligne? Kom gerust eens binnenstappen! Dat vinden we gezellig. Mailen of bellen mag natuurlijk ook.
Ginnekenweg 134, Breda
email: breda@infraligne.nl
telefoon nr: 076 5208860

Openingstijden Infraligne Breda:
maandag: 09:00 – 12:00 en 17:00 – 21:00
dinsdag: 08:30 – 11:30 en 18:00 – 21:00
woensdag: 08:30 – 11:30 en 19:00 – 21:00
donderdag: 09:00 – 12:00 en 17:00 – 21:00
vrijdag: 08:30 – 12:00
zaterdag: 08:00 – 12:00
zondag: gesloten

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Chris
  4 mei 2016 at 07:10

  ik wil wel komen sporten want ik pas nog lang niet in me bikini 🙂
  Chris uit Breda

 • Reply
  Femke
  4 mei 2016 at 08:04

  Femke, 31 jaar. Vorige zomer ben ik bevallen van een gezonde dochter. Voor mijn zwangerschap sporte ik minstens 3x per week, maar door bekken instabiliteit ging dat niet meer. Helaas 9mnd na mijn bevalling nog steeds veel last van mn bekkengewricht. Ik ben het sporten langzaam gaan oppakken en denk dat sporten in een warme cabine mij verlichting kan geven en er toch voor kan zorgen dat ik weer back in shape raak! En weer een beetje kan bewegen waar ik weer meer energie van krijg! Dus ik kom heeeeeel graag sporten bij jullie ?!!

 • Reply
  Arlette
  8 mei 2016 at 18:53

  Barbecue en taart en biertjes en de zomer in aantocht – kom maar op met wat meer gezondheid!

 • Reply
  Marielle
  9 mei 2016 at 12:11

  Ja!!! Ik wil ook wel wat kilo’s kwijt! Klinkt goed Infralinge! Ik fiets er al geregeld langs, dus wil ook zeker eens binnen komen kijken!

 • Reply
  Han
  9 mei 2016 at 15:25

  Goed verhaal ben erg nieuwsgierig geworden ???? Tot binnenkort…………..

 • Leave a Reply