Ga terug
Volkoren pizza met pesto en kip
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
12 min
Totale tijd
27 min
 

Een gezonde pizza! Met zelfgemaakte volkoren pizzabodem en pesto.

Gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italian
Porties: 1 pizza
Auteur: Laura - It's a food life
Ingrediënten
1 x recept voor volkoren pizzabodem (zie notities)
1 x recept voor zelfgemaakte pesto (zie notities)
  • 300 gram biologische kipfilet
  • 1 eetlepel (koolzaad)olie
  • 1 theelepel kerriekruiden
  • 1 gele ui
  • 50 gram Parmezaanse kaas
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 230°C. (Bedenk zelf even hoe hard je oven gaat. Ik heb de pizza 12 minuten gebakken op 230°C. Maar elke oven is anders!).

  2. Snijd de kipfilet in stukjes van 1 cm. Marineer met olie en kerriekruiden. Pel en snijd de ui grof.

  3. Bak de ui in een beetje olie in de koekenpan. Voeg, als de ui zacht is geworden, de kip toe en bak gaar.

  4. Verdeel de pesto over de pizzabodem. Verdeel nu de kip en ui over de pizza en strooi er Parmezaanse kaas overheen.

  5. Zet de pizza 12 minuten in de oven. Smullen maar!