Smeuïge, machtige, glutenvrije, gezonde brownies met zoete aardappel en een knapperige chocolade topping.
Verwarm de oven voor op 175ºC.
Schil de zoete aardappel en pureer in de keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe en pureer tot een gladde massa. Of in ieder geval zo glad mogelijk.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20x20 cm. Zet 20 - 25 minuten in de oven. De baktijd varieert per oven, dus houd het zelf in de gaten.
De brownie is vrij zacht als het uit de oven komt. Dit is niet erg, laat het volledig afkoelen en je baksel veranderd in perfect smeuïge brownie.
Smelt de kokosolie en chocolade in een pannetje en voeg het vanille extract toe.
Giet de choco topping over de brownie en laat afkoelen. Zet nog een tijdje in de koelkast.
Snijd de brownie in 12 stukken en serveer bij de koffie of thee. Of eet als ontbijt. Het is jouw feestje!