
Witvis uit de oven met een krokant pesto havermout korstje. Serveer het met een gezond kruidige quinoa salade en het is feest aan tafel!
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter. Laat afkoelen.
Rasp de Parmezaanse kaas, pel de knoflook en pluk de basilicum blaadjes van de steeltjes.
Doe de pijnboompitjes in de keukenmachine, voeg het sap van een halve citroen toe en maal kort fijn.
Voeg de overige ingrediënten toe en maal tot een smeuïge massa. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als het nog niet smeuïg genoeg is.
Verwarm de oven op 180ºC.
Dep de witvis droog met een stukje keukenpapier. Smeer de witvis in met pesto, verdeel de havermout over de witvis en zet de vis 15 minuten in de oven.
Spoel de quinoa goed af onder koud stromend water – een fijn vergiet is hierbij wel makkelijk. Doe de quinoa in een pan met 300 milliliter water, voeg het blokje groente bouillon toe en breng aan de kook. Laat zonder deksel 15-20 minuten sudderen tot het water verdampt is, de quinoa gaar is en je kleine krulletjes uit de korreltjes ziet komen.
Hak de verse peterselie fijn en rasp de schil van de citroen.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar en mix goed. Sprenkel het sap van een halve citroen over de quinoa salade en breng op smaak met zout en peper.