Dit recept voor plaattaart met witte asperges houdt het traditionele asperge eer aan. Veel dezelfde ingrediënten, in een ander jasje.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
Bereid de asperges: snijd 2 tot 3 cm van de onderkant. Schil de asperges rondom, zo nodig twee keer. Kook in ruim water in 10 minuten gaar.
Leg een vel bakpapier op een ovenplaat. Leg hier het bladerdeeg op. Bij mij paste er 2 plakjes horizontaal en 2,5 verticaal. Leg de randjes net over elkaar en druk aan zodat het één groot plak wordt.
Leg de randjes net over elkaar en druk aan zodat het één groot plak wordt. Vouw nu de zijkanten een centimeter om zodat er een randje rondom ontstaat. Prik in het middelste gedeelte een aantal keer met de vork gaatjes in het deeg.
Zet de plaattaartbodem 8 minuten in de oven.
Haal de asperges voorzichtig uit het water en laat uitlekken.
Bedenk de bodem van de plaattaart met plakjes beenham. Kruimel de zachte geitenkaas over de beenham. Leg de asperges netjes naast elkaar op de plaattaart. Bestrooi met peper.
Zet de plaattaart met asperges 20 minuten in de oven.
Haal de taart uit de oven en verdeel de fijngehakte verse peterselie over de taart.
Eetsmakelijk!