Een vullende foodbowl met veel gezonde en smakelijke ingrediënten.
Kook de quinoa: gebruik 2 delen water op 1 deel quinoa. Kook 12-15 minuten, haal de pan van het vuur en laat 5 minuten met deksel op de pan staan.
Bak de zalm: verhit wat olie in een koekenpan. Bak de zalm 2 minuten op de huid, 1 minuut op de zijkanten en vervolgens nog 2 minuten op de bovenkant. Het ligt een beetje aan de dikte van de zalm maar een dunne filet bak je in 5 minuten en is het een erg dik stuk zalm eerder 10 minuten bakken.
Schild de mango en avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd ook de tomaten en gele paprika in blokjes. De lente uitjes mogen in ringen worden gesneden.
Hak de knoflook en rode peper fijn. Leg de zalm in aluminium folie apart en bak de knoflook en peper een paar minuten in de koekenpan.
Rasp het schil van de limoen en pers het sap uit. Doe dit in een kommetje. Voeg 2 eetlepels extra vierge olijfolie toe, wat peper en zout en hussel goed door elkaar.
Breng nu je foodbowl samen: leg alle ingrediënten naast elkaar in de kom, met in het midden de zalm. Verdeel de feta en de gebakken knoflook en peper over de zalm. Besprenkel je foodbowl met de dressing en verdeel de blaadjes munt over de bowls.