Vandaag heb ik een heerlijk recept voor een foodbowl met alleen maar lekkere en voedzame ingrediënten: eiwitrijke zalm, vezelrijke quinoa, sappige mango, vullende avocado en smaakvolle mais. Een makkelijk te maken maaltijd en erg fijn als je goed wat energie kan gebruiken. Check snel het recept voor deze foodbowl met quinoa, zalm en mango!
Ik ben dus echt een fan van foodbowls. Je kan er van alles in gooien en zo gek maken als je zelf wilt. Dit recept is geïnspireerd op de gegrilde mais-quinoasalade van Jamie Oliver, maar eigenlijk is het iets heel anders geworden. Gewoon omdat ik nog een aantal toevoegingen heb gedaan.
Ik ben heel benieuwd wat je van deze foodbowl met quinoa, zalm en mango denkt. Lijkt het je lekker?

Een vullende foodbowl met veel gezonde en smakelijke ingrediënten.
- 125 gram quinoa
- 2 zalmfilets
- 1 kleine rijpe mango
- 1 rijpe avocado
- 1 gele paprika
- 150 gram tomaten
- 2 lente uitjes
- 2 limoenen
- 1 blikje mais
- extra vierge olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 20 gram feta
- 2 takjes verse munt
-
Kook de quinoa: gebruik 2 delen water op 1 deel quinoa. Kook 12-15 minuten, haal de pan van het vuur en laat 5 minuten met deksel op de pan staan.
-
Bak de zalm: verhit wat olie in een koekenpan. Bak de zalm 2 minuten op de huid, 1 minuut op de zijkanten en vervolgens nog 2 minuten op de bovenkant. Het ligt een beetje aan de dikte van de zalm maar een dunne filet bak je in 5 minuten en is het een erg dik stuk zalm eerder 10 minuten bakken.
-
Schild de mango en avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd ook de tomaten en gele paprika in blokjes. De lente uitjes mogen in ringen worden gesneden.
-
Hak de knoflook en rode peper fijn. Leg de zalm in aluminium folie apart en bak de knoflook en peper een paar minuten in de koekenpan.
-
Rasp het schil van de limoen en pers het sap uit. Doe dit in een kommetje. Voeg 2 eetlepels extra vierge olijfolie toe, wat peper en zout en hussel goed door elkaar.
-
Breng nu je foodbowl samen: leg alle ingrediënten naast elkaar in de kom, met in het midden de zalm. Verdeel de feta en de gebakken knoflook en peper over de zalm. Besprenkel je foodbowl met de dressing en verdeel de blaadjes munt over de bowls.
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Er staan nog meer lekkere foodbowl recepten op It’s a Food Life:
Italiaanse quinoa en bulgur bowl
Rode kool salade met gember-knoflook dressing
Creamy couscous met gebakken kikkererwten en grapefruit
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!
11 Comments
Carlijn
18 mei 2017 at 12:38Ziet er goed uit! Lekker! Lijkt me een heerlijke maaltijd op een warme zomerse dag. Licht, maar toch goed gevuld!
Natascha
18 mei 2017 at 18:45Mmmmm dit ziet er zo lekker uit!
Denise
18 mei 2017 at 19:08Hmmmmm, het ziet er heerlijk uit! Fijn receptje, ga ik een keertje proberen!
Lonneke
18 mei 2017 at 20:16Ziet er echt heerlijk uit! Ik lees net dat jij voedingsdeskundige/gewichtsconsulente bent. Heb jij misschien advies of tip hoe je op een gezonde manier kan aankomen. Op mijn blog heb ik in maart ook een persoonlijk artikel over mijn gewicht gedeeld.
Jessica
18 mei 2017 at 21:24Dit ziet er echt zo mooi en lekker uit. Als ik zoiets probeer te maken ziet het er echt niet zo mooi uit als op de foto. Toch nog maar een keer proberen, als het maar lekker is toch.
Laura
19 mei 2017 at 13:24Zeker Jessica, als het maar lekker is! En ik hussel het vlak voor het eten ook allemaal lekker door elkaar hoor 😉
Irene
18 mei 2017 at 22:48Wauw. Dit is een feest voor het oog, en mijn maag ook, vrees ik. Krijg er nu al trek van. Leuke tip, dank je wel.
kim
19 mei 2017 at 07:47Woaahhh dat ziet er echt fantastisch lekker uit!!!!! ❤ Heerlijk gewoon in een bowl.. Ik ga even pitchen of de hubs dit vanavond ziet zitten?
Laura
19 mei 2017 at 13:22Ja zo lekker Kim! Let me know als je het gaat maken! Ben benieuwd wat je ervan vindt!
Marloes
19 mei 2017 at 19:33Oh dit ziet er zo lekker uit! Echt een zomer receptje 🙂
Denise
10 juni 2017 at 13:41Gezond én lekker. En het ziete r ook nog eens heel mooi uit.
Ik at deze week voor het eerst een poké bowl en was daar ook al helemaal enthousiast over!