Hoofdgerechten/ Recepten/ Salades & Soepen

Foodbowl met quinoa, zalm en mango

Recept voor een gezonde Foodbowl met zalm, quinoa en mango | It's a Food Life

Vandaag heb ik een heerlijk recept voor een foodbowl met alleen maar lekkere en gezonde ingrediënten: eiwitrijke zalm, vezelrijke quinoa, sappige mango, vullende avocado en smaakvolle mais. Een makkelijk te maken maaltijd en erg goed voor je bikini body. Check snel het recept voor deze foodbowl met quinoa, zalm en mango!

Recept voor een gezonde Foodbowl met zalm, quinoa en mango | It's a Food Life



Ik ben dus echt een fan van foodbowls. Je kan er van alles in gooien en zo gek maken als je zelf wilt. Dit recept is geïnspireerd op de gegrilde mais-quinoasalade van Jamie Oliver, maar eigenlijk is het iets heel anders geworden. Gewoon omdat ik nog een aantal toevoegingen heb gedaan.

Ik ben heel benieuwd wat je van deze foodbowl met quinoa, zalm en mango denkt. Lijkt het je lekker?

Recept voor een gezonde Foodbowl met zalm, quinoa en mango | It's a Food Life



4.5 van 2 stemmen
Recept voor een gezonde Foodbowl met zalm, quinoa en mango | It's a Food Life
Foodbowl met quinoa, zalm en mango
Voorbereiding
25 min
Totale tijd
25 min
 

Een vullende foodbowl met veel gezonde en smakelijke ingrediënten. 

Porties: 2
Auteur: Laura | It's a Food Life
Ingrediënten
  • 125 gram quinoa
  • 2 zalmfilets
  • 1 kleine rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 gele paprika
  • 150 gram tomaten
  • 2 lente uitjes
  • 2 limoenen
  • 1 blikje mais
  • extra vierge olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 20 gram feta
  • 2 takjes verse munt
Zo maak je het
  1. Kook de quinoa: gebruik 2 delen water op 1 deel quinoa. Kook 12-15 minuten, haal de pan van het vuur en laat 5 minuten met deksel op de pan staan.

  2. Bak de zalm: verhit wat olie in een koekenpan. Bak de zalm 2 minuten op de huid, 1 minuut op de zijkanten en vervolgens nog 2 minuten op de bovenkant. Het ligt een beetje aan de dikte van de zalm maar een dunne filet bak je in 5 minuten en is het een erg dik stuk zalm eerder 10 minuten bakken.

  3. Schild de mango en avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd ook de tomaten en gele paprika in blokjes. De lente uitjes mogen in ringen worden gesneden. 

  4. Hak de knoflook en rode peper fijn. Leg de zalm in aluminium folie apart en bak de knoflook en peper een paar minuten in de koekenpan.

  5. Rasp het schil van de limoen en pers het sap uit. Doe dit in een kommetje. Voeg 2 eetlepels extra vierge olijfolie toe, wat peper en zout en hussel goed door elkaar.

  6. Breng nu je foodbowl samen: leg alle ingrediënten naast elkaar in de kom, met in het midden de zalm. Verdeel de feta en de gebakken knoflook en peper over de zalm. Besprenkel je foodbowl met de dressing en verdeel de blaadjes munt over de bowls.  


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Er staan nog meer lekkere foodbowl recepten op It’s a Food Life:
Italiaanse quinoa en bulgur bowl
Rode kool salade met gember-knoflook dressing
Creamy couscous met gebakken kikkererwten en grapefruit

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Carlijn
    18 mei 2017 at 12:38

    Ziet er goed uit! Lekker! Lijkt me een heerlijke maaltijd op een warme zomerse dag. Licht, maar toch goed gevuld!

  • Reply
    Natascha
    18 mei 2017 at 18:45

    Mmmmm dit ziet er zo lekker uit!

  • Reply
    Denise
    18 mei 2017 at 19:08

    5 stars
    Hmmmmm, het ziet er heerlijk uit! Fijn receptje, ga ik een keertje proberen!

  • Reply
    Lonneke
    18 mei 2017 at 20:16

    Ziet er echt heerlijk uit! Ik lees net dat jij voedingsdeskundige/gewichtsconsulente bent. Heb jij misschien advies of tip hoe je op een gezonde manier kan aankomen. Op mijn blog heb ik in maart ook een persoonlijk artikel over mijn gewicht gedeeld.

  • Reply
    Jessica
    18 mei 2017 at 21:24

    Dit ziet er echt zo mooi en lekker uit. Als ik zoiets probeer te maken ziet het er echt niet zo mooi uit als op de foto. Toch nog maar een keer proberen, als het maar lekker is toch.

    • Laura
      Reply
      Laura
      19 mei 2017 at 13:24

      Zeker Jessica, als het maar lekker is! En ik hussel het vlak voor het eten ook allemaal lekker door elkaar hoor 😉

  • Reply
    Irene
    18 mei 2017 at 22:48

    4 stars
    Wauw. Dit is een feest voor het oog, en mijn maag ook, vrees ik. Krijg er nu al trek van. Leuke tip, dank je wel.

  • Reply
    kim
    19 mei 2017 at 07:47

    Woaahhh dat ziet er echt fantastisch lekker uit!!!!! ❤ Heerlijk gewoon in een bowl.. Ik ga even pitchen of de hubs dit vanavond ziet zitten?

    • Laura
      Reply
      Laura
      19 mei 2017 at 13:22

      Ja zo lekker Kim! Let me know als je het gaat maken! Ben benieuwd wat je ervan vindt!

  • Reply
    Marloes
    19 mei 2017 at 19:33

    Oh dit ziet er zo lekker uit! Echt een zomer receptje 🙂

  • Reply
    Denise
    10 juni 2017 at 13:41

    Gezond én lekker. En het ziete r ook nog eens heel mooi uit.
    Ik at deze week voor het eerst een poké bowl en was daar ook al helemaal enthousiast over!

  • Leave a Reply