Dit taartje is net zo lekker als dat het eruit ziet. Dus dat belooft wat. Deze chocolade bananentaart maak je al met maar zes ingrediƫnten!
Vet een bakblik in met kokosolie en leg er bakpapier in (ik heb een vierkant 20x20cm bakblik gebruikt).
Doe de dadels en amandelen in de keukenmachine en pulseer tot het een glad plakkerig mengsel is. Verdeel dit mengsel over de bodem en zijkanten van het bakblik.
Verwarm de melk in een pannetje, het hoeft niet te koken. Als de melk warm is, voeg je de chocolade in stukjes toe. Blijf op laag vuur roeren tot de chocolade is gesmolten. Zet een beetje van de gesmolten chocolade ganache opzij en verdeel de rest over de bodem van de taart.
Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de choclade ganache. Rooster een handje vol amandelen en hak grof met een mes. Verdeel nu de amandelen en het beetje gesmolten chocola over de taart.
Bedek de taart goed met vershoudfolie en zet de chocolade bananentaart minstens een uur in de koelkast.
Inspiratie voor dit recept komt van Bakerita.com.