Go Back
Courgetterolletjes gevuld met pulled chicken
Kooktijd
35 min
 

Dit recept komt uit mijn kookboek Lisa kookt Koolhydraatarm en is erg populair. In dit recept worden courgetterolletjes gevuld met pulled chicken en bovenop krokante kaas.

Gerecht: Hoofdgerecht
Focuswoord: ovenschotel
Porties: 2 personen
Auteur: Lisa - Koolhydraatarmerecepten
Ingrediƫnten
  • 350 gram kipfilet
  • 3 courgettes
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 bosuitjes in stukjes
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 150 milliliter tomatensaus
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 bouillonboekje
  • verse basilicum
  • olijfolie om in te bakken
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Breng een pan water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Voeg de kipfilets toe en kook de kipfilets in 15 minuten gaar op een laag pitje.

  3. Laat de kipfilets uitlekken en trek ze met 2 vorken uit elkaar. Doe het vlees in een bakje.

  4. Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan of wok en voeg de paprika, ui, bosui en knoflook toe. Voeg nu ook de kruiden en de pulled chicken toe en bak het geheel een paar minuutjes.

  5. Schaaf met een kaasschaaf plakken van de courgettes. Leg drie pakjes courgette naast elkaar en zorg dat ze elkaar een beetje overlappen.

  6. Leg op ieder stuk wat van het kip mengsel en rol ze voorzichtig op. Leg de rolletjes in een ovenschaal en doe er wat tomatensaus en geraspte kaas overheen.

  7. Plaats de ovenschaal ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is en wat begint te kleuren.

  8. Garneer met verse basilicum.