Ga terug
Luie Spekkoek Cake
Gerecht: Snack, taart
Focuswoord: cake, spekkoek
Porties: 12 plakjes
Auteur: Cynthia van Cynspirerend
Ingrediënten
Spekkoek kruidenmix
  • 4 theelepels kardemom
  • 3 theelepels kaneel
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel noodmuskaat
Voor de cake
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel + 1 tl om cakeblik te bestuiven
  • 3 gram zout
  • spekkoek kruidenmix
  • 6 eetlepels bruine basterdsuiker
  • scheutje melk
Zo maak je het
  1. Laat de boter even een kwartiertje buiten de koelkast staan.

  2. Verwarm je heteluchtoven voor op 140 graden (Electrische oven 160 graden). Vet je cakeblik in en voeg een theelepel zelfrijzend bakmeel toe. Zorg dat het zelfrijzend bakmeel het hele bakblik aan de binnenkant bedekt.

  3. Doe de boter, suiker en vanillesuiker in de kom van de mixer en mix het beslag ongeveer 8 minuten, totdat het zacht is.

  4. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe aan het beslag. Voeg 1 ei toe, mix even op een lage stand, totdat het ei goed door het beslag is gemixt. Ga dan pas door naar het volgende ei.

  5. Als alle eieren toegevoegd zijn, laat je het beslag 5 minuten op de hoogste stand van je mixer lekker doormixen.

  6. Zet je mixer uit en voeg (het liefst met een meelzeef om klontjes te voorkomen) een kwart van het zelfrijzend bakmeel toe. Mix het beslag daarna kort op de laagste stand door elkaar. Is het zelfrijzend bakmeel goed door het beslag gemixt? Voeg dan de volgende kwart van het zelfrijzend bakmeel toe. Ga zo door tot alle zelfrijzend door het beslag is gemengd.

  7. Zet je mixer uit en verdeel het beslag over 2 kommen. 1 is de vanille laag, daar hoef je niets meer aan te doen.

  8. Heb je veel klontjes in de kruidenmix en de basterdsuiker? Zeef ze dan even van te voren.

    Voeg aan je tweede kom met beslag de spekkoek kruidenmix, debasterdsuiker en het scheutje melk toe en roer dit met een spatel door jebeslag.

  9. Vul nu je cakeblik met de helft van je vanillebeslag. Maak daarna een laag met de helft van je donkere beslag. Vervolgens nog een laag met vanillebeslag. En als laatst maak je de laatste laag met het donkere beslag.

  10. Zet de cake circa 70 minuten in de voorverwarmde oven.

  11. Je cake is klaar als je er met een lange satéprikker in prikt en je satéprikker niet vochtig is.