Go Back
Hartige mini quiches met groene asperges en gerookte zalm
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
25 min
 

Deze mini quiches zijn makkelijk te maken en staan ook nog eens leuk op tafel. De groene asperges en gerookte zalm passen qua smaak perfect bij elkaar.

Gerecht: Breakfast, Hoofdgerecht
Focuswoord: gerookte zalm, groene asperges, mini quiche
Porties: 6 mini quiches
Auteur: Laura - It's a food life
Ingrediƫnten
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 200 gram gerookte zalm
  • 300 gram groene asperges
  • 200 milliliter slagroom
  • 3 eieren
  • 1 theelepel lemon pepper van Johnnie Boer
  • olie om in te vetten
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven op 180 graden. Haal het bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.

  2. Was de asperges en snijd in stukjes van een centimeter. Snijd de plakjes gerookte zalm ook in stukjes.

  3. Vet de mini quiche vormpjes in met wat olie of boter. Beleg met plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes op de bodem van het deeg met een vork.

  4. Meng de eieren met de slagroom en kruiden.

  5. Verdeel de zalm en asperges over de mini quiches. Giet nu het ei-mengsel over de quiches.

  6. Zet 20-25 minuten in de oven.

  7. Lekker met een frisse salade!