Go Back
Knoflookspaghetti van Dagelijks Glutenvrij

Een heerlijk glutenvrij Italiaans gerecht, de favoriet van foodie Tessa, blogger op Dagelijks Glutenvrij

Gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italian
Focuswoord: glutenvrij, pasta, spaghetti
Porties: 4 personen
Ingrediënten
  • 250 gram glutenvrije spaghetti
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 5 teentjes knoflook
  • bosje lente ui
  • 1 grote gele ui
  • zout en peper
  • sambal optioneel
  • geraspte kaas
  • 200 milliliter kookroom
  • olijfolie
Zo maak je het
  1. Snijd de lente ui en uitjes fijn. Kook de spaghetti ondertussen volgens de bereidingstijd op de verpakking met wat zout. Tip: Breek de spaghetti in tweeën, dat roert straks makkelijker! Vergeet de spaghetti niet een paar keer goed te roeren tijdens het koken. Glutenvrije spaghetti blijft makkelijker aan elkaar plakken!

  2. Pel de knoflook. Verwarm de koekenpan met een beetje olijfolie. Bak de spekblokjes een minuutje, voordat je de ui erbij voeg. Pers de knoflook door de spekjes en voeg eventueel een schepje sambal toe.

  3. Kruid het mengsel met wat peper en zout op eigen smaak. Roer het geheel regelmatig goed door.

  4. Als de spaghetti gaar is, giet het dan af. Voeg 200 ml kookroom aan het knoflookmengsel toe en blijf goed roeren, tot alles goed met elkaar gemengd is.

  5. Voeg beetje voor beetje de spaghetti toe aan het knoflookmengsel en roer het goed door, zodat alle saus en prut goed verdeeld is over de spaghetti.

  6. Serveer de knoflookspaghetti eventueel met wat ijsbergsla.