Ga terug
Chill bread bananenbrood a la Rens Kroes
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
1 uur
 

Dit bananenbrood zit bomvol magnesium. En magnesium helpt je onder andere ontspannen. Lekker chillen dus.

Gerecht: Snack
Focuswoord: bananenbrood
Porties: 10 plakjes
Auteur: Laura | It's a food life
Ingrediƫnten
  • 1 tl kokosolie om in te vetten
  • 3 rijpe bananen hoe rijper, hoe beter!
  • 50 gram Medjool dadels
  • 150 gram speltmeel
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 3 biologische eieren
  • 2 theelepels (wijnsteenzuur) bakpoeder
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 hand walnoten mag best een beetje extra
  • 1 theelepel zeezout
Zo maak je het
  1. Verwarm de hete lucht oven voor op 180 graden.

  2. vet een bakblik in met kokosolie of gebruik bakpapier.

  3. Doe 2 bananen, dadels en eieren in een blender en pureer tot een zacht geheel.

  4. Doe het speltmeel, de kokos, bakpoeder, pitten, walnoten en zeezout in een kom en meng goed door elkaar.

  5. Voeg de natte ingrediƫnten bij de droge in de kom en meng alles tot een beslag. Snijd de derde banaan in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag.

  6. Giet het beslag in de cakevorm en zet 45-50 minuten in de oven.

  7. Enjoy!