Go Back
Vegetarische groentelasagne met spinazie en paddenstoelen
Voorbereiding
30 min
Kooktijd
20 min
 

Lasagne vind ik echt ultiem comfort food. Dit recept voor groentelasagne vegetarisch met spinazie en paddenstoelen is vegetarisch, heerlijk romig en vol van smaak.

Gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italian
Focuswoord: groentelasagne, paddenstoelen, spinazie, vegetarisch
Porties: 2 personen
Auteur: Laura
Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse oregano
  • 150 gram verse spinazie
  • 100 gram champignons
  • 100 gram oester zwammen
  • 50 ml kookroom
  • 75 gram grana padano geraspt
  • 6 lasagnebladen
  • 500 ml groentebouillon
  • 1,5 el olijfolie
  • 3 el roomboter
  • 2 el bloem
  • peper en zout
Zo maak je het
  1. Verwarm de over voor op 220 graden.

  2. Bereid de bouillon.

  3. Was de courgette en snijd in plakken van een halve centimeter dik.

  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de courgette over de bakplaat. Besprenkel met 2/3 van de olie. Bestrooi met een flinke snuf peper en zout. Bak de courgette nu 10 minuten in de oven.

  5. Pel de ui en snipper fijn. Pel ook de knoflook en hak fijn. Ris de oregano van de takjes en hak fijn.

  6. Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten tot de ui glazig ziet. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg nu 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen, breng aan de kook en laat 1 minuut koken zodat de saus iets indikt. Breng op smaak met zout en peper.

  7. Voeg de oregano en paddenstoelen bij de saus en roer goed door. Voeg nu de spinazie bij de saus en roer tot te spinazie slinkt. Voeg de kookroom, 1/3 van de grana panado toe en peper en zout naar smaak. Proef! Lekker he?

  8. Vet een ovenschaal (voor 2 personen) in met olie. Schenk een beetje saus in de schaal, leg er lasagnebladen op en verdeel een aantal courgette plakjes over de lasagnebladen. Bedek weer met wat saus. Herhaal tot alles op is en eindig met saus.

  9. Verdeel het laatste grana padano over de lasagne. Zet de lasagne 30 minuten* in de oven.

Notities

*Let op: ken je oven, bij mij was 30 minuten genoeg. Als je verse lasagnebladen gebruikt kan 20 minuten al genoeg zijn.

 

AllergenenMelk (inclusief lactose), Ei, Gluten bevattende granen