Ga terug
Recept voor quiche met zalm en ricotta
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
1 uur 10 min
 

Een goed gevulde gezonde quiche met zalm, ricotta, dille en bloemkool.

Gerecht: Hoofdgerecht
Focuswoord: bladerdeeg, dille, hartige taart, quiche, zalm
Porties: 4 porties
Auteur: Laura - It's a food life
Ingrediƫnten
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 10 gram verse dille
  • 1 citroen
  • 6 biologische eieren
  • 250 gram ricotta
  • 2 paprika's
  • 250 gram gerookte zalm
  • 400 gram bloemkoolrijst
Zo maak je het
  1. Verwarm de over voor op 180 graden. Vet de springvorm in en bekleed met bladerdeeg.

  2. Hak de dille fijn en bewaar een takje of twee voor de garnering. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Voeg de eieren en ricotta toe en meng goed door elkaar.

  3. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukken. Snijd de zalm ook in stukjes.

  4. Meng nu de bloemkoolrijst, paprika en zalm door het eiermengsel. Giet het mengsel in de springvorm over de baderdeeg.

  5. Bak de quiche 1 uur goudbruin. Haal uit de oven en laat minstens 10 minuten afkoelen voor je de zalm quiche aansnijd. Serveer met een frisse salade en verdeel de verse dille erover.

Notities

Dit lekkere recept komt uit de Allerhande. Ik heb het iets aangepast.