Ga terug
Recept voor Laksa soep uit Singapore
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
5 min
 

Laksa soep is een pittige currysoep uit Singapore met onwijs veel smaak.

Gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Asian
Focuswoord: asian, laksa, singapore, soup
Porties: 4
Auteur: Laura | It's a food life
Ingrediƫnten
Laksa pasta
  • 3 stengels citroengras
  • 3 tenen knoflook
  • 10 cm verse gemberwortel
  • 2 verse rode pepers
  • 3 lente uitjes
  • 1 bos verse koriander
  • scheut witte wijnazijn
  • scheut vissaus
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 80 ml kokosmelk
Laksa soep
  • 1 eetlepel olie
  • 1,5 eetlepel laksa pasta
  • 600 ml visbouillon
  • 320 ml kokosmelk
Toppings
  • 225 gram rijstnoedels
  • 1 limoen
  • 200 gram garnalen
  • 1 rode peper
  • 4 stengels paksoi
  • verse koriander
  • 100 gram tauge
Zo maak je het
Laksa pasta
  1. Kneus de stengels citroengras, verwijder het buitenste blad en snijd in vier stukken. Pel de knoflook en schil de gember. Snijd de pepers en lente uitjes in grove stukken. Doe al deze ingrediƫnten in de blender.

  2. Houd wat blaadjes koriander apart. Doe de rest van de Laksa pasta ook in de blender, samen met de kokosroom en een flinke scheut vissaus en witte wijnazijn. Voeg ook de komijn en kurkuma toe. Blend nu alles tot een gladde pasta. Voeg eventueel een beetje water toe als het te droog is.

Laksa soep
  1. Verwarm wat olie in een grote pan en voeg 1,5 eetlepel currypasta toe. De rest kan je bewaren en invriezen.* Verwarm de pasta 1 minuut tot de geuren vrijkomen.

  2. Voeg nu de visbouillon en de rest van de kokosmelk toe. Verwarm tot het bijna kookt. Proef en voeg limoensap naar smaak toe.

  3. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Pel de garnalen en bak samen met gesneden paksoi een paar minuten in een koekenpan gaar.

  5. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd in dunne reepjes.

  6. Verdeel de noedels over 4 kommen. Giet de laksasoep over de noedels. Verdeel nu de toppings over de kommen, of zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen soep samenstellen.

Notities

*doe de rest van de laksa pasta in een ijsblokjes vorm en vries in. Als de blokjes bevroren zijn kan je ze eventueel in een zakje doen. Je kan de pasta zo'n drie maanden bewaren.