Go Back
Vegan tagliatelle met avocado en groene asperges
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 

Een simpel vegan pasta recept met avocado, groene asperges, zongedroogde tomaatjes en witte bonen.

Gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italian
Focuswoord: avocado, pasta, vegan
Porties: 4 personen
Auteur: Laura - It's a food life
Ingrediƫnten
Voor de dressing/saus
  • 200 milliliter olijfolie
  • 1 bosje verse basilicum houd een paar takjes apart
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 2 eetlepels verse dille
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel chili vlokken
  • snufje zout
Voor de pasta
  • 300 gram tagliatelle
  • 350 gram groene asperges
  • 15 zongedroogde tomaatjes
  • 400 gram limabonen
  • 1 avocado
Zo maak je het
  1. Maak de dressing/saus door alle ingrediƫnten in een blender te mengen.

  2. Breng water met zout aan de kook en kook de pasta al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking.  Was de groene asperges en voeg deze de laatste 4 minuten toe aan de kokende pasta. Giet af en giet in een grote schaal.

  3. Voeg 3 eetlepels van de dressing toe, samen met de zongedroogde tomaatjes en limabonen. Mix alles goed door elkaar zodat de pasta mooi doordrenkt is met de dressing. Pel de avocado en snijd in plakjes. Verdeel dit over de pasta.

  4. Serveer met de overgebleven dressing in een apart schaaltje.

Notities

Inspiratie voor dit recept komt van de fantastische Half Baked Harvest. Check out her blog!