Ga terug
Vegan ontbijtpannenkoekjes met amandelmeel
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
20 min
 

Graanvrije, glutenvrije en geraffineerde suikervrije pannenkoeken met amandelmeel. Heerlijk voor een zondags ontbijtje.

Gerecht: Breakfast
Focuswoord: glutenvrij, suikervrij, vegan
Porties: 2 personen
Auteur: Laura - It's a food life
Ingrediënten
  • 125 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad*
  • 180 milliliter amandelmelk
  • olie om in te bakken
Voor het serveren
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels cacao
  • fruit
  • walnoten
Zo maak je het
  1. Doe het gebroken lijnzaad in een kommetje en voeg 6 eetlepels water toe. Meng door elkaar en laat even staan. Dit vormt een 'lijnzaad-ei', een vegan vervanger voor ei.*

  2. Voeg alle droge ingrediënten samen in een kom en meng door elkaar. Voeg nu de natte ingrediënten, inclusief het lijnzaad-ei, toe aan het meel en meng tot een glad beslag.

  3. Bak nu kleine pannenkoekjes in een koekenpan.

  4. Smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje en voeg het cacao toe. Meng door elkaar en voilà een chocoladesausje.

  5. Serveer de pannenkoekjes met fruit en het chocoladesausje. 

Notities

*geen vegan? Je kan ook twee eieren toevoegen in plaats van het lijnzaad-ei.