Ga terug
Mini citroen cheesecake
Voorbereiding
15 min
Opstijven
2 uur
 

Een makkelijk en semi gezond recept voor een no-bake citroen cheesecake. Met pecannoten en dadels als bodem en heerlijke volle Griekse yoghurt.

Gerecht: Dessert, taart
Focuswoord: cheesecake
Porties: 12 taartjes
Auteur: Laura - It's a food life
Ingrediƫnten
Voor de bodem:
  • 200 gram pecannoten
  • 10 Medjool dadels
  • 3 eetlepels kokosolie
Voor de vulling
  • 200 gram (Philadelphia) roomkaas
  • 250 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 2 citroenen
  • 3 eetlepels maple syrup
  • 3 blaadjes gelatine of agar agar
Zo maak je het
Zo maak je de bodem:
  1. Ontpit de Medjool dadels. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan op laag vuur. Smelt de kokosolie. Stop de dadels, pecannoten en kokosolie in de foodprocessor en maal tot een plakkerige substantie. Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes en druk goed aan.

Zo maak je de vulling:
  1. Leg de gelatine in een bakje met water.

  2. Meng de yoghurt en roomkaas goed door elkaar. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit. Voeg de schil en het sap toe aan het yoghurt mengsel. Voeg de maple syrup toe en mix allemaal goed door elkaar.

  3. Verwarm de gelatine in een laagje water tot het is opgelost. Voeg de gelatine toe aan de vulling.

  4. Verdeel de vulling nu over de muffin vormpjes. Rasp nog wat citroenschil en verdeel dat over de taartjes. Zet de mini citroen cheesecakes 2 uur in de koelkast om op te stijven.