Go Back
Gevulde puntpaprika met parelcouscous
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
13 min
Totale tijd
28 min
 

Dit recept voor gevulde puntpaprika met parelcouscous maakte ik laatst als lunch, lekker met een pompoensoepje erbij.

Gerecht: Hoofdgerecht, lunch
Focuswoord: gevulde paprika, vegetarisch
Porties: 2 personen
Auteur: Laura - It's a food life
Ingrediƫnten
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 100 gram parelcouscous
  • 1/2 courgette
  • 150 gram kastanje champignons
  • 70 gram gorgonzola
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel (koolzaad)olie
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de parelcouscous in 12 minuten gaar in gezouten water. 

  2. Snijd de champignons en courgette in blokjes en bak 5 minuten in een koekenpan met een beetje olie.

  3. Giet de couscous af en gooi in een kom. Voeg gorgonzola, champignons en courgette toe. Voeg ook de kruiden en koolzaadolie toe en met het geheel goed door elkaar.

  4. Snijd de puntpaprika's in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en leg in een ingevette ovenschaal. Verdeel de couscousvulling over de puntpaprika's.

  5. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven. Houd goed in de gaten of de paprika's niet aanbranden, het verschilt per oven hoe hard het gaat. Leg er de laatste 5 minuten eventueel aluminiumfolie overheen.